31 Lelystedelingen willen - na workshop - de gemeenteraad in

LELYSTAD
31 Lelystedelingen zonder politieke ervaring hebben de ambitie om raadslid te worden bij een bestaande partij. Dat blijkt uit de evaluatie van de workshop 'Lokale politiek, iets voor mij?' die de griffie de afgelopen maanden organiseerde. In vier sessies werden in totaal 77 geïnteresseerden bijgepraat over alle facetten van het politieke bedrijf. Dit om erachter te komen of een actieve rol in de plaatselijke politiek iets voor hen is. Volgend jaar maart zijn er verkiezingen.

Invloed uitoefenen
De cursisten kregen uitgelegd hoe de gemeenteraad functioneert, hoe de lokale politiek in elkaar steekt, hoe je als burger invloed kunt uitoefenen en hoe het werkt als je lid wilt worden van een politieke partij of er één wilt oprichten. En de deelnemers konden burgemeester Ina Adema, in haar rol als voorzitter van de raad, alles vragen wat ze wilden weten.

Eigen partij
Het evaluatieformulier werd door 67 deelnemers ingevuld. Bijna de helft (31) wil raadslid worden, 13 mensen zien een ondersteunende rol binnen een partij zitten, vier cursisten kiezen ervoor om als burger invloed uit te oefenen en 18 mensen weten het nog niet. Eén deelnemer is voornemens een eigen partij op te richten.

  

reacties (8)

 • Robin

   

  Ben ook van de partij geweest en het lijkt mij ook wel wat. Heb best veel info die middag gekregen. Nu mij verder oriënteren.

  reageer
 • HH

   

  Die kun je ook via internet volgen.

  reageer
 • Tinus

   

  Er zijn meer manieren om je te verdiepen in de "lokale" politiek. Loop eerst eens mee en bezoek zoals LELYSTEDELING zegt de vergaderingen in het Stadhuis.

  reageer
 • lelystedeling

   

  En je ziet ze nooit bij BOB-sessies en raadsvergaderingen.

  reageer
 • Jurist8

   

  Diegene die nu raadsleden zijn pretenderen verstand van politiek te hebben. Mijn inziens zijn ze net zo onbekwaam als de 31 nieuwe aanmelders... Wat is het verschil???

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mario

   

  Nieuwe mensen met een frisse blik is toch juist goed? Als je alleen mensen met ervaring wil zitten er straks alleen maar bejaarden in de raad. Je moet toch ergens beginnen?

  reageer
 • Tinus

   

  31 ZONDER politieke ervaring wil raadslid worden. Ik mag hopen van niet, ga eerst ervaring opdoen aub.

  reageer
 • Roel

   

  Worden dat dan ook 31 nieuwe partijen ?Voor mij is de politiek al jarenlang onbegrijpelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert