''Besluit vergunning GROW festival te laat genomen''

ALMERE
De vergunning voor het GROW Festival in Almere is afgelopen juni later verleend dan gewenst. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de VVD, die vragen stelde over de procedure.

Ergernis bij omwonende
Het GROW Festival kreeg de vergunning op 15 juni, terwijl het evenement plaatsvond op 24 juni. Omwonende Rob de Graaf stapte daarop naar de gemeentelijke ombudsman. Hij had de tijd willen hebben om de vergunning kritisch te bekijken en om eventueel bezwaar te maken. Na een bezwaar heeft de gemeente zes weken de tijd om te reageren, maar dan zou het festival al geweest zijn.

Binnen de regels
Volgens het college is er wel volgens de regels gehandeld. De bezwaarprocedure mag doorlopen tot na het evenement . Ook is er nog een mogelijkheid om een kort geding bij de rechtbank aan te spannen. Maar daar zag De Graaf niets in. 

In de toekomst sneller
De vergunning voor het festival op eiland Utopia was al in december ingediend, maar er ontbrak toen informatie. De verlening van de vergunning nam vervolgens veel tijd in beslag omdat het complex was. Het college zegt er na te streven om de vergunning in de toekomst  eerder te verlenen. 


 

reacties (16)

 • Jaanchi

   

  Dit is ook het geval, het heeft alles met de Floriade te maken en daarom wordt bewust met termijnen gesjoemeld om maar vooral niemand invloed te laten krijgen. De gemeente gast oo deze wijze hasr autotiteit verliezen, de integriteit was in dit dossier al lang ver te zoeken.

  reageer
 • Rob de Graaf

   

  Beantwoording vragen vergunning festival GROW. Als je naar het tijdsverloop kijkt is er ruim de tijd genomen om uit te komen op 30 mei 2017 als start van de procedure tot vergunningverlening. Er is blijkbaar bij de gemeente geen enkele innerlijke noodzaak geweest de procedure te versnellen. Per saldo voldoen ze wederom aan alle voorwaarden, echter alleen op basis van een gebrek aan fatsoenlijk handelen, de stellige indruk dat de gemeente in een eigen wereld leeft met eigen regels. De burger heeft het nakijken. Hij wordt wel geacht zich te houden aan wettelijke termijnen in zijn reactie!! Het bestemmingsplan is goedgekeurd, we weten nu hoe de hazen lopen. Stem maart 2018 op een partij die uw belangen verdedigd en kans heeft op een plek in het college. Er zijn weinig raadsleden die vragen van burgers beantwoorden. Ik vind het moedig van Miranda Joziasse dat ondanks dat zij deel uitmaakt van het college steeds kritiek is gebleven, zie als voorbeeld de bijlage. Een voorbeeld voor de vele applaus raadsleden.

  reageer
 • Hannes

   

  Karel, Grillen, van bepaalde scenario's schijnt vandaag de dag; wat door de overheid als normaal de samenleving in wordt geslingerd, een passie te zijn!" "Men mag zich wel afvragen of de overheid voor bepaalde doelen een argeloze werkverschaffinginstantie is geworden!! "Met een bepaalde strategische gedachtengoed; "Waar het schip strandt, zullen we wel zien," ((blindelings komt de ware debacle wel boven water))

  reageer
 • Karel

   

  Hannes, ik weet niet wat erger is: veelvuldig bewust of veelvuldig onbewust fouten maken. In beide gevallen is het resultaat namelijk hetzelfde en kan de conclusie worden getrokken dat men niet geschikt is voor de job en dat de inwoners worden belazerd.

  reageer
 • Fouten Herrema die tientallen mio euro kosten. Cq gaan kosten

   

  Fouten maken mag ? Daarom heeft pvda Herrema afgelopen juni 3 mio(extra mio voor filmwijk brug floriade), 3,5 mio (extra veiligheidsmaatregelen floriade), en 11,6 mio (extra geld nodig voor nog meer ambtenaren op het project Kaalslag Floriade) gevraagd en van vvvd pvda D66 cda en leefbaaralmere gekregen. Onder luid applaus. Samen nu 144mio EU Rijks Provincie en Almeers geld. Geen enkel raadslid of Herrema hebben zelf een aandeel in de Floriade BV gekocht. Er is nog geen enkele private investeerder. Potentiele verliezen 30 - 50 mio, oa door prognose 1,4 mio bezoekers ipv 2,2 mio wensdenken van pvda Herrema. . Maart 2018 verkiezingen sp ap/opa pvv en wellicht gl zijn tegen de Floriade.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Karel, Fouten maakt men niet zelf; dat overkomt men; Alleen als men bewust fouten maakt ten kosten van, dan pas is men geen knip voor de neus waard!" Het ergste is nog dat men als bewoner, bewust of onbewust op een slinkse manier in de maling wordt genomen, om bepaalde scenario's er inderdaad erdoorheen te jassen!! "Laten we ermaar vanuit gaan eerlijkheid en betrouwbaarheid kent geen grenzen!

  reageer
 • Kees

   

  En als de aanvrager er niks van snapt? Moet de gemeente dan maar de vergunning gaan maken? Dat is toch echt de taak van de aanvrager. Die is verantwoordelijk. Gemeente heeft enkel een toetsende en controlerende taak.

  reageer
 • Merreha

   

  De gemeente Almere, wat moet je er van zeggen. Bestuurlijk een puinhoop met klapvee dat nergens verstand van heeft, een ambtelijk apparaat dat aan alle piep en kraakt en prutswerk aflevert en een college dat niet ronduit durft te zeggen dat de gemeente er een puinhoop van maakt. Laten we het er maar ophouden dat het kan in Almere.

  reageer
 • Karel

   

  Deze gemeente is kampioen in fouten maken, niet af en toe maar keer op keer. De geen-vergunning voor Grow is een druppel op een gloeiende plaat. Het gaat hier veel te ver. Bewust of onbewust dingen erdoorheen jassen, niet communiceren met de bewoners, geen oor hebben voor de bewoners. Natuurlijk maakt iedereen fouten, maar in het bedrijfsleven was je voor deze fouten er allang uitgebonjourd. Als ik zelf te veel geld uitgeef, heb ik alleen mezelf of mijn gezin ermee. Als gemeente draag je verantwoordelijkheid voor al je inwoners en het van hun geïnde belastinggeld. Deze gemeente vergeet dat ze er voor de bewoners horen te zijn en niet andersom.

  reageer
 • Anja

   

  Lelystad maakt het nog veel bonter met vergunningen. Hier een voorbeeld in de Flevopost van 12 juli 2017 waarop iemand binnen 6 weken kan reageren. 1. Jolpop, datum 8 juli 2017, ingangsdatum 4 juli 2017. 2. Kinderdisco Schateiland, datum 8 juli 2017, ingangsdatum 4 juli 2017. 3. Trouwerij Cindisch, datum 7 juli 2017, ingangsdatum 5 juli 2017. De activiteiten waren dus al geweest en de reactietijd is helemaal belachelijk.

  reageer
 • Kaalslag Floriade onbehoorlijk bestuur vergunningtraject

   

  Echter nmm is het antwoord dramatisch. "streven naar" geen enee harde toezegging. En geen enkele excuses voor het feit dat een burger hier zoveel tijd in moest steken. En alsof ren voor de burger kostbaar kortgedingrechter tot de mogelijkheden behoort...wel voor pvda Herrema want hij heeft op basis van uw belastinggeld een kostbaar juridische afdeling ter beschikking.... Diep triest en toont de perverse cultuur op het stadhuis. We wachten nog steeds op de handhaving / ontmanteling van de illegaal gebouwde kas en wegen op Utopia waarvoor bomen zijn gekapt en waarvoor ook geen vergunning was..... Maart 2018 verkiezingen SP, AP/OPA en pvv zijn tegen deze gang van zaken van de Kaalslag Floriade.

  reageer
 • michael

   

  je fouten toegeven is altijd makkelijker dan ontkennen !! maar het is ook dat fouten maken menselijk is, en er zijn vele die hierover klagen maar alsof je zelf geen fouten maakt !!

  reageer
 • Karel

   

  En weer geeft de gemeente achteraf toe dat er iets niet goed is gegaan. Zo makkelijk altijd om dat achteraf te doen, terwijl de schade al is aangericht. Nu hebben wij omwonenden van de Filmwijk weer van een portie takkenherrie mogen genieten, van notabene een "duurzaam en milieubewust" festival. De herrie kwam op de Esplanade zelfs nog over de geluiden heen van een festival dat op dat moment daar plaatsvond. Het zou een reden moeten zijn om dit festival géén vergunning meer te verlenen. Maar ja, voor de Flopriade mag en kan alles.

  reageer
 • H.

   

  Weet je, je hoeft helemaal geen verstand van vergunningen te hebben om het beter te laten lopen. Wat je moet doen is je inleven in wat de aanvrager wil en met de aanvrager meedenken. Een aanvraagprocedure loop je dan samen door en rond je samen af. En vooral als ambtenaar niet denken dat je alles beter weet.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het is bij de gemeente 1 groot zooitje wat betreft het verstrekken van de vergunningen. Degene die daar sinds dit jaar voor verantwoordelijk is, maakt er een potje van, waar verschillende festivals nu hinder van ondervinden. Als de gemeente deze afdeling serieus neemt, word er heel snel een vervanger aangesteld, die er wel verstand van heeft.

  reageer
 • Boels

   

  Weer zo'n flutverhaal, zeg gewoon dat de gemeente fout zat. Als het verlenen van een vergunning voor een evenement al complex wordt verondersteld dan moet de bezem door de betreffende afdeling. Ik denk eerder dat het festi-gevalletje door de koppeling met de Floriade dacht dat het wel goed zit. Wanneer is de vergunning aangevraagd??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert