Filmmakers zoeken donateurs voor hun werk

ALMERE • Zo 23 juli 2017 | 15:33 • Zondag 23 juli 2017 | 15:33
Drie Almeerse filmmakers hopen via CineCrowd geld in te zamelen om hun film of documentaire te kunnen realiseren. Die worden vervolgens vertoond tijdens de Avond van de Almeerse film.  

Het geld is nodig om professionele cameramensen en editors in te huren. Bovendien moet er betaald worden voor muziek die gebruikt gaat worden. Op dit moment houden de filmmakers een crowdfundingactie waarmee ze minimaal 7500 euro moeten binnenhalen. Als dat lukt, krijgen ze vanuit het Cultuurfonds Almere ieder nog eens 2500 euro. De wervingsactie is vorige week begonnen en loopt tot 15 augustus. Het is spannend voor de makers of er voldoende geld binnenkomt, want mocht dat niet lukken dan worden de films niet gemaakt.

Het gaat om twee documentaires en een fictief verhaal. Eén van de voorwaarden is dat de film een binding moet hebben met Almere. Dit kan gaan over de locatie, de crew of het onderwerp van de film.

The Messenger
'The Messenger' is een documentaire van Almeerder Mo Hersi. Op de Avond van de Almeerse Film wordt zijn documentaire vertoond waarin hij 800 kilometer door Nederland heeft gelopen als Messenger. Dit is een persoon die vroeger, en tegenwoordig nog steeds in bepaalde landen, een boodschap overbrengt van de ene persoon naar een ander. Geen WhatsApp of email, maar storytelling van mens tot mens. Hersi laat in zijn documentaire zien hoe er wordt gekeken en wordt omgegaan met vluchtelingen in Nederland.
De opnames voor 'The Messenger' zijn af. Hersi heeft de kosten hiervan grotendeels zelf betaald, maar nu is er nog geld nodig voor onder meer de montage en de muziek.


The Messenger | CineCrowd teaser from CineCrowd on Vimeo.


Eduard en Rebekka
'Eduard en Rebekka' is een documentaire van de jonge Almeerse regisseur Sherazade Fritze. Fritze maakte vorig jaar kennis met twee inwoners van de stad die eigenlijk iedereen kent, maar niemand écht heeft ontmoet: Rebekka en Eduard, een stel dat al geruime tijd door Almere zwerft. “Ik ga het stel een maand volgen en het publiek zich laten verwonderen over deze twee iconische inwoners van Almere. Hun leven is wonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Fritze. 


Eduard & Rebekka | CineCrowd teaser from CineCrowd on Vimeo.


Scratched Blue Sky
'Scratched Blue Sky' is een fictiefilm van Cyrus Esfandiari. Regisseur Esfandiari en producent Masood Banozadeh zijn beiden vluchtelingen uit Iran. Cyrus heeft al jaren ervaring als regisseur en schrijver en Masood als cameraman en producent. Met de film 'Scratched Blue Sky' vertellen ze het emotionele verhaal en de traumatische gevolgen van een jonge medevluchteling Farah die naar Nederland is gekomen.


Scratched Blue Sky - CineCrowd teaser from CineCrowd on Vimeo.


Avond van de Almeerse Film
Als er voldoende geld wordt opgehaald dan worden deze drie korte films half december in Kinepolis vertoond tijdens de Avond van de Almeerse Film. Bovendien wordt dan ook een winnaar gekozen die een geldprijs wint. De korte films worden alle drie uitgezonden bij Omroep Flevoland. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel