Vriendinnen pakken verkoopster nepkaarten Lowlands terug

BIDDINGHUIZEN
De politie heeft twee mensen aangehouden die valse kaarten voor het uitverkochte festival Lowlands in Biddinghuizen hebben verkocht. Een groep vriendinnen die voor duizend euro was opgelicht met valse kaarten heeft daarbij geholpen.

De vrouwen uit Zwolle, Assen en Eelde waren door een vrouw benaderd toen ze een oproep voor tickets op Marktplaats hadden gezet. Ze maakten een afspraak en betaalden. Toen ze er achter kwamen dat de kaarten vals waren, was de vrouw er al vandoor.

De vriendinnen hebben opnieuw een oproep op Marktplaats gezet om de vrouw alsnog een hak te zetten. Toen de verkoopster reageerde hebben de vriendinnen een afspraak met haar gemaakt in Nijmegen. De vrouw had weer valse kaarten bij zich. Agenten konden haar en een handlanger aanhouden.
reacties (5)

 • Faerie

   

  Hoop dat de dames hebben gezien dat Lowlands weer extra legale kaarten in de verkoop heeft gedaan.

  reageer
 • Faerie

   

  Eens met de mensen die zeggen dat de meiden zelf ook niet zuiver bezig waren. Leuk dat oplichters zijn gepakt, helemaal goed, maar een lintje verdienen ze inderdaad niet echt. Trap er nou gewoon niet in, doe het gewoon niet, koop op tijd je legale kaarten via de officiële kanalen, zoals het hoort en ga niet via marktplaats lopen etteren. Als je toch kaarten wil kopen/verkopen doe dat dan via Ticketswap. Dat is ondertussen het enige betrouwbare handelskanaal voor mensen die legaal tickets over hebben of door omstandigheden zelf niet kunnen gaan. Hoe meer mensen stoppen met louche handelaren zaken te doen hoe minder interessant het wordt om die tak van oplichting in stand te houden. De klant houdt het in stand! Wees niet degene die dit soort oplichting in stand houdt.

  reageer
 • Hendriksen

   

  Eigen schuld dikke bult. Wordt niet voor niks gewaarschuwd om alleen via officiële verkooppunten te kopen. Waarom zou de organisatie deze mensen nu moeten belonen met kaarten? Ze zijn zelf zo naïef geweest om via deze manier kaarten te kopen.

  reageer
 • slim

   

  Geweldig. Moesten we meer gaan doen.. Hopelijk krijgen ze geen koffie maar op de koffie.

  reageer
 • jade

   

  Zal van Lowlands mooie actie deze dames als nog kaartjes te geven.

  reageer
 • Johan

   

  Ze waren gewoon te laat met kopen terwijl er tijd zat was. Het was niet in een uurtje uitverkocht

 • Marc

   

  Lowlands is uitverkocht. De dames gaan via illegale weg (doorverkoop mag niet, staat op de kaartjes) proberen alsnog aan kaarten te kopen. Worden opgelicht en dus moeten ze gratis naar Lowlands? Zal mooi worden zeg, als dat zo simpel zou gaan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert