Tiende en laatste huttenbouw op Schateiland

LELYSTAD
De komende editie van de huttenbouwweek in Lelystad is definitief de laatste. Dat laat de organisatie maandag weten. 

Er is de afgelopen jaren een toenemend tekort aan vrijwilligers. Daarnaast zijn er dit jaar veel minder deelnemende kinderen dan voorheen. Daarom is besloten om met het jaarlijkse kinderfeest na het jubileum te stoppen. 

Bij de laatste editie gaat volgens de organisatie wel een wens van kinderen in vervulling; ze mogen dit keer een nachtje blijven slapen. 

De huttenbouw wordt van 7 tot 10 augustus gehouden op het Schateiland. Het evenement werd in 2007 opgericht om kinderen iets te bieden die zelf niet op vakantie kunnen.

reacties (2)

 • Wouter

   

  Wat jammer! En wat gek, die verminderde belangstelling! Volgens mij zie je op veel plaatsen in Nederland juist het omgekeerde, wachtlijsten en nieuwe huttenbouw organisaties. Mijn idee: kinderen spelen over het algemeen minder buiten dan vroeger, daarom is de huttenbouw juist extra leuk en belangrijk! Als beheerder van de huttenbouw startpagina (huttenbouw.startpagina.nl) heb ik de afgelopen jaren juist veel nieuwe organisaties aan het overzicht kunnen toevoegen.

  reageer
 • Joke

   

  O wat jammer het is zo'n beleving voor de Kids weet het nog van mijn kinderen hutten bouw en in de tuin en slapen als het weer het toe liete. Ik hoop voor de Kids dat het toch misschien eens in de 3 jaar kan worden georganiseerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert