ANWB beoordeelt sterren van campings

FLEVOLAND
De ANWB heeft een aantal campings in Biddinghuizen, Dronten en Zeewolde geïnspecteerd om te beoordelen of zij het aantal sterren dat zij hebben nog waard zijn. Daarbij is onder meer gekeken naar de hygiëne, het sanitair, de staat van de campingvelden, het restaurant en de sportvoorzieningen.

Hans Trebels bezoekt dit seizoen voor de ANWB totaal 55 campings. Maandagochtend was hij bij Molencaten Park Flevostrand, dat vorig jaar vijf sterren van de ANWB kreeg. De organisatie wil voor de website anwbcamping.nl nagaan of die beoordeling nog klopt. De eerste indruk van Trebels is dat de camping op hetzelfde niveau is gebleven, maar de definitieve score wordt na analyse van alle informatie vastgesteld. In november komen de nieuwste resultaten op de website.

Parkmanager David van der Werff van Molecaten Park Flevostrand werd pas kort van te voren ingelicht over de inspectie. Tijd om zich voor te bereiden was er dus nauwelijks. De camping bij Biddinghuizen merkt dat gasten steeds vaker boeken op basis van de beoordeling op de ANWB-website. Op de nieuwste uitslag moet de camping dus nog tot eind dit jaar wachten.

reacties (3)

 • Edwin Blom

   

  Wij komen hier al ruim 25 jaar op camping Molecaten Flevostrand (plaats de Bolder 18). In al die jaren zijn er zeer veel verbeter punten gerealiseerd o.a.: Het vernieuwde zwembad, receptie, supermarkt, restaurant, snackcorner en het vernieuwde toiletgebouw enz. Dit zijn allemaal sterke verbeter punten! Voor de jeugd is er ok veel te doen o.a.: Kidsclub en tal van andere activiteiten. Wel vallen de kinderen van 15 tot 18 jaar in een soort gat, waar weinig voor wordt georganiseerd (dit ligt ook aan de leeftijd, dit speelt zeker ook mee). Een soort jeugdhok was denk ik ook een goede oplossing. Verder zijn hier natuurlijk ook veel wandelroutes, fietsroutes, midgetgolf baan, zwembad, jachthaven, bootverhuur, enz enz. Vriendelijk ontvangst bij aankomst. Dus echt een camping, waar je met jou gezin en leuke tijd kunt doorbrengen. Kort een echte aanrader. echt 5 sterren ANWB waardig. -punt weinig parkeerplaatsen.

  reageer
 • Cees

   

  De beoordeling beoordelen

  reageer
 • FdE

   

  Wij staan al vele jaren op een seizoensplaats buitendijks bij Molecaten Flevostrand en elk jaar wordt de camping minder: WCs die niet goed wegspoelen, beplanting verwaarloosd en niet aangevuld, kuilen en gaten die niet meer worden opgevuld. Aansluitpunten stroom en water die verzakken. Hebben we het nog niet over de meters die het stroomverbruik meten: niet geijkt wat elk jaar een onverklaarbaar hoog verbruik en dus een dure rekening achteraf oplevert. Denk nu niet "ga eerst klagen bij de receptie", want dat wordt door velen met grote regelmaat gedaan. Vraag me alleen wel af of deze inspecteur ook navraag heeft gedaan bij (vaste) gasten. Kan niet nalaten te vermelden dat het binnenzwembad zonder toezicht is, vaak gevaarlijk overvol want gewoonweg te klein voor deze grote camping. En dan 5 sterren? Verder genieten we met onze medekampeerders van de heerlijke ligging aan het water! Er wordt veel georganiseerd, al met al gaan we hier niet weg!

  reageer
 • RIA

   

  Ook wij staan nu al een aantal jaren op deze camping. Ik kan het alleen maar beamen. De schoonmaak laat zeer te wensen over. Kitranden van de toiletten zijn gescheurd. Dezelfde spinnenrag hangt al 4 maanden in de toiletten. Het hele toiletgebouw wordt net 1 emmertje sop schoongemaakt! En zo kan ik nog wel even doorgaan. Volgend jaar betalen wij voor dezelfde periode (eind maart tot eind oktober) 300 euro meer! Reden voor ons om te zeggen tot hier en niet verder. Het is alleen zakken vullen en verder wordt er niets gedaan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert