VVD: college speelt mooi weer over festival Grow

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders in Almere speelt mooi weer als het gaat om de vergunningverlening aan festival Grow, afgelopen maand. Dat zegt de VVD, na het lezen van de beantwoording van het college op vragen die de VVD had gesteld over het festival. 

De vergunning voor het festival is op 15 juni verleend; het festival was op 24 juni. Daardoor was het lastig voor omwonenden om nog bezwaar te maken. Volgens het college was dit inderdaad later dan gewenst, maar is er wel volgens de regels gehandeld. 

Schoonheidsprijs
Het college erkent nu niet hoe moeizaam het proces is verlopen, vindt de VVD. Ook verdient het geen schoonheidsprijs dat er zo met Almeerders wordt omgegaan. Daarom vraagt de partij zich af wat precies de oorzaak is voor deze gang van zaken. Ligt het aan de aanvraag, of aan de afdeling die aan de vergunningen werkt? Daarom werkt de VVD aan een agendavoorstel om het onderwerp in september of oktober op de politieke agenda te zetten. 

Gestrand
Behalve festival Grow, kwam ook de vergunning voor Gestrand relatief laat binnen. Daarnaast waren in die vergunning de regels voor het festival aangescherpt ten opzichte van een jaar eerder. 
 

reacties (9)

 • Tutte

   

  Ah, het charmeoffensief is begonnen. De VVD voelt de druk die is ontstaan na haar keuze voor de Floriade. En daarom de opmerking hoe er wordt omgegaan met de Almeerders. Voor alle duidelijkheid, deze partij is vertegenwoordigd in het college van B&W. Zij heeft dus maling aan de Almeerders. Trap er niet in want na de verkiezingen gaan ze verder zoals altijd hebben gedaan. In het belang van de VVD en niet in het belang van de Almeerders.

  reageer
 • pieter de oude

   

  De VVD ruikt vast geld door gemeentelijke heffingen.

  reageer
 • Karel

   

  Ik denk eerder aan een voor iedereen overduidelijk charmeoffensief voor de volgende verkiezingen.

 • ron h

   

  ik snap je niet. hoe krijgen ze (de VVD) meer geld ?

 • Max

   

  Gebeurt toch ook bij strand Duin. En gelijk ook een uitbreiding. Er zouden maximaal 3 geluid dragende evenementen plaatsvinden. Dit jaar zijn het er al vier. Men vergeet dat Duin ook een woonwijk wordt. Het lijkt wel of de gemeente overal schijt aan heeft. Maart 2018 wordt het moment van verzet en ontevreden inwoners waar niet naar geluisterd wordt PVV de absolute grootste. Nog nooit op deze partij gestemd. Ik ga het nu gewoon doen.

  reageer
 • Hekking

   

  Voor het eerst in m'n leven ga ik een proteststem uitbrengen. Ik sta ver van het gedachtengoed van deze partij maar uit protest tegen de zittende kliek, ga ik m'n stem uit brengen op de PVV.

 • Karel

   

  "Mooi weer spelen" betekent : iets of zich beter voordoen dan de werkelijkheid is. Kan naast het andere VVD-motto: "We zien wel waar het schip strandt". Wordt dit nu de nieuwe politieke houding en getuigt dit van enig verantwoordelijkheidsbesef naar de inwoners van Almere? Zeg dan gewoon dat dit Grow Festival erdoorheen is gejast vanwege de aanloop naar de Flopriade om argeloze bewoners vast "warm te maken" , want voor de Flopriade mag blijkbaar alles. Excuses achteraf is een mooi goedmakertje. S.v.p. volgend jaar geen vergunning verlenen vanwege de dit jaar giga geluidsoverlast van dit "duurzame en milieubewuste" festival. Maar dat zal wel een utopie zijn.

  reageer
 • KC

   

  In Lelystad is het niet veel anders. Het komt vaak voor dat de Activiteit pas in de Flevopost komen als zij al zijn geweest. Hoezo een reactietijd van 6 weken. De gemeenteraad controleert niet goed in Lelystad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron H

   

  ik ben daarnaast nog steeds benieuwd naar de echte bezoekersaantallen van GROW. van mensen die er zijn geweest hoor ik duidelijke signalen dat de genoemde aantallen zeer ongeloofwaardig zijn. Daarnaast: als je nu op dat voormalige eiland komt, is het meer een vuilnisbelt dan iets waar je trots op mag zijn. Wanneer gedragen de mensen zich daar eens zodat het geen vuilnisbelt lijkt. en wijzen ze alleen maar naar "dat heb ik niet gedaan". Tjeerd ben je er na afloop al eens wezen kijken? (ik wel)

  reageer
 • Kees

   

  Ah, verkiezingen zijn in minder dan een jaar, de VVD stapt vast op de populistentrein.

  reageer
 • Dirk

   

  Daardoor was het lastig voor omwonenden om nog bezwaar te maken. Volgens het college was dit inderdaad later dan gewenst, maar is er wel volgens de regels . geef nou gewoon een toe op het stadhuis dat ze maling aan de inwoners hebben . het is toch algemeen bekend dat het zo is .

  reageer
 • Jan

   

  Ja hallo VVD jullie wethouder financiën betaald de rekeningen in het gemeentehuis. Hoezo geen boter op jullie hoofd.

  reageer
 • Boels

   

  Wees blij dat er scheurtjes ontstaan in deze belachelijk eensgezinde coaltie.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert