CDA'ers willen opheldering over onderzoek vliegroutes

LELYSTAD • Ma 24 juli 2017 | 16:31 • Maandag 24 juli 2017 | 16:31
Tweede Kamerleden Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt willen weten of de second opinion naar vliegroutes van Lelystad Airport wel echt objectief is of een fopspeen. De CDA'ers hebben hierover vragen gesteld aan demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma.

Dijksma kondigde afgelopen vrijdag aan dat het Britse adviesbureau Helios voor september nagaat of er alternatieven zijn voor de vertrek- en naderingsroutes naar Lelystad Airport, waarvan er één precies over vliegveld Teuge gaat. De routes hebben in Overijssel en Gelderland voor veel kritiek gezorgd.

De Kamerleden willen onder meer weten of de in 2014 voorgestelde vliegroutes in het lage luchtruim nog steeds een gegeven zijn of dat het onderzoek van Helios tot andere routes kan leiden. Zij vragen daarom inzage in de opdracht die het Britse bureau heeft gekregen.

Van Helvert en Omtzigt willen ook weten waarom Lelystad Airport en Schiphol niet van het luchtruim gebruik kunnen maken, maar door Luchtverkeersleiding Nederland juist strikt gescheiden worden gehouden. Volgens de CDA'ers zou Nederland naar de situatie rond Londen moet kijken, waar zes grote vliegvelden hetzelfde luchtruim delen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel