Overval op restaurant, verdachten (15, 24) aangehouden

ALMERE
Voor de overval op een Surinaams afhaalrestaurant maandagavond in de Almeerse Stedenwijk zijn twee Almeerders van 15 en 24 jaar aangehouden. 

De overval werd rond 19:00 uur gepleegd bij het afhaalrestaurant aan het Deventerpad. De verdachten hebben volgens de politie met geweld de geldlade uit de kassa gerukt en zijn ermee vandoor gegaan. 

De politie heeft de omgeving uitgekamd en zocht onder andere met een helikopter boven de Stedenwijk. Beide verdachten zijn in de buurt van het restaurant aangehouden en zitten nu vast voor verder onderzoek. 
 

reacties (25)

 • Marijke

   

  Zo'n overval begint niet out of the blue. Ergens ging het al veel langer mis. Als je je kind een beetje kent, goed blijft communiceren, en zeker attent bent in de puberteit, kun je als ouders veel zien en in de gaten houden. Ogen en oren openhouden, erbij blijven. Niet makkelijk, en veel ouders willen het vaak niet zien en al helemaal niet geloven, zijn te laks, hebben geen tijd, enzovoorts. Maar niemand zegt dat opvoeden makkelijk is. Ik hoop dat de rekening van de helikopter en de lange zoektocht ook in rekening wordt gebracht. Flink laten dokken wil nog weleens helpen.

  reageer
 • Emma

   

  U denkt dat ze daar altijd mee thuis komen? Helaas zijn er veel ouders onwetend van wat hun kinderen uitspoken. Jongeren die normaal opgevoed zijn doen soms hele stomme dingen als ze onder elkaar zijn en niet voor de ander onder willen doen. Het is naief om te denken dat je als ouder van een puber alles in de hand kunt houden.

  reageer
 • waterwijker

   

  En ik mag hopen dat je begrijpt dat dit niet zo best lukt met Nederlanders. Die mogen op grond van hun nationaliteit hier namelijk wonen. Zeker in je blinde woede even vergeten. Zeg eens eerlijk, zijn al die onverholen haatgevoelens en verlangens naar wraak, waar in dit soort gevallen de reacties altijd bol van staan, geen bewijs van hetzelfde domme soort wij en zij denken dat men wel bij primitievere culturen aantreft? Ik zie daarin eigenlijk geen verschil met wat de voedingsbodem was van iets verschrikkelijks als wat er in Srebrenica is gebeurd en hoe er hier vaak over niet-hollanders wordt gedacht. In mijn beleving is de gemiddelde burger een ontevreden wezen dat alles wat er om hem heen fout gaat, toeschrijft aan iedereen die niet is zoals hij. En dat de wereld weer goed wordt als die ander maar weggaat. Toegegeven, is erg overzichtelijk. Maar wel heel erg fout!

  reageer
 • Kareltje

   

  Een Surinaams afhaalrestaurant overvallen. Werkelijk? Hadden ze nou echt verwacht daar heel erg rijk van te worden? Dan ben je al een ontzettende loser omdat je niet in staat bent om op een fatsoenlijke manier in je eigen onderhoud te voorzien en dan kies je ook nog eens zo'n doelwit uit. Dit soort onbenullen horen niet thuis in de gevangenis, maar in werkkampen.

  reageer
 • asjemenou

   

  aangehouden en meteen het land uitgezet mag ik hopen.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Roon

   

  Kom op Marijke, oogklepjes en je roze bril af en zie de wereld in alle werkelijkheid. Er zijn gewoon te veel mafkezen en losers.

  reageer
 • Marijke

   

  Dank voor je goede verwoording !

  reageer
 • Marijke

   

  Denk jij echt dat ze dat mee naar huis nemen? In welk sprookjesboek leef jij?

  reageer
 • Hans

   

  Je moet met je handen van andere afblijven ze moeten er hard voor werken

  reageer
 • 123567

   

  Er zijn ook genoeg criminelen die uit een "goed" millieu met een prima opvoeding komen. Zonder de achtergrond te weten van de twee verdachten (ze zijn immers nog niet veroordeeld) is het nogal voorbarig om iets te zeggen over hun herkomst of opvoeding. Daarom is het goed dat we in Nederland onafhankelijke rechters hebben die hierover een oordeel vormen op basis van alle feiten. In plaats van op basis van vooroordelen, emoties en aannames iedereen aan de schandpaal te nagelen...

  reageer
 • Hekking

   

  De uwe schijnbaar niet. Die van mij wel omdat ik ze wel iets heb bijgebracht waardoor ze wel normen en waarden hebben meegekregen. Top, dat de politie ze te pakken heeft gekregen. Alleen jammer dat de rechter ze wegstuurt straks met een taakstrafje. En daardoor leren ze niks.

  reageer
 • Danny

   

  Compliment aan de politie almere die de laatste tijd sowieso adequaat reageert en er bovenop zit mag ook gezegd worden. De strafeis kan de politie niets aan doen dat is wetgeving en die is inderdaad krom.

  reageer
 • Marijke

   

  Dus als uw kinderen een overval zouden plegen, of andere ellende zouden veroorzaken, zou u dat niet doorhebben, u zou niet voelen dat er iets niet pluis is, alleen omdat u er niet altijd bij bent? Tja, hoe goed ken je je kinderen dan. Nu begrijp ik wel waarom het in zo veel gezinnen misgaat.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik heb ze niet 24/7 in beeld, maar zodra ze thuiskomen met dure spullen, kleren en schoenen, die ze niet kunnen verklaren, gaat er bij mij een lampje branden en komen ze niet buiten voor ik weet hoe ze aan dat geld komen. En dat is waar het mis gaat, want die ouders durven et niets van te zeggen.

  reageer
 • Antej Ha

   

  Dat gaat overal zo, voor zover het gaat zoals u zegt.

  reageer
 • Marijke

   

  Je hoort mij niet zeggen dát ik het voor ze op neem. Maar om gelijk met het vingertje naar afkomst, ouders, enz te wijzen vind ik not done !! Ook jij heb je kinderen niet 24/7 in je blikveld...

  reageer
 • Karel

   

  U neemt het toch niet op voor deze gasten? Ga u even diep schamen! Wat is hier zielig aan de opmerkingen? Het is zielig voor deze eigenaresse, zielig voor de buurt die wordt opgeschrikt, en als men ze hopelijk te pakken krijgen is het zielig dat dit tuig er zoals gewoonlijk weer met een mild taakstrafje en "excuses" vanaf zal komen. En inderdaad: na de overval zitten ze op deze leeftijd "gewoon" weer thuis aan tafel en na de vakantie gaan ze "gewoon" weer naar school. Het kan allemaal in Almere waar misdragingen van jeugd gedoogd worden want daar begint de ellende al. En ja, mijn stoep is blinkend schoon.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, ouders ook oppakken

  reageer
 • Marijke

   

  Wat een zielige opmerkingen van jullie allemaal zeg. Afkomst, opvoeding, ouders, normen en waarden... Is jullie stoep wel schoon geveegd?

  reageer
 • Rechercheur

   

  In de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Overvallen een eetgelegenheid en komen vervolgens gewoon thuis alsof er niets aan de hand is. Koele gangsters of gestoorde lafbekken. Één ding is zeker, de pakkans is uiterst klein en daarom gaat dat tuig er door. Mislukte opvoeding waardoor gebrek aan respect en normen/waarden. We weten wel in welke hoek we het moeten maar mogen het niet zeggen. Dit is Nederland.

  reageer
 • rooie

   

  20 uur taakstraf als ze gepakt worden

  reageer
 • Jaanchi

   

  Abonneer je op burgernet, dan krijg je alle info die dan bekend is.

  reageer
 • Harry

   

  Jammer voor eigenaresse. Aardig mens. En heel lekker eten daar. Surinaams op zijn best

  reageer
 • De Dave

   

  15-20 jaar... Goed gedaan ouders...

  reageer
 • Hein

   

  Kan helpen als er een beschrijving van de daders wordt vermeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert