Hofweb zoekt markt voor overrijp fruit

BIDDINGHUIZEN
Hofweb in Biddinghuizen is actief op zoek naar restaurants in de regio Utrecht die overrijpe groenten en fruit willen afnemen. Hofweb levert normaal gesproken boerenproducten rechtstreeks aan consumenten, maar van bepaalde seizoensoogst is er te veel aanbod. 

De boeren die via Hofweb leveren, blijven bijvoorbeeld met overrijpe tomaten zitten die niet meer los verkocht kunnen worden, maar wel geschikt zijn als basis voor soep of ketchup. Er wordt specifiek naar een restaurant in Utrecht gezocht omdat Hofweb daar toch al leveradressen heeft. Dat drukt de vervoerskosten. 

"Daarnaast is het in de horeca een trend om te werken met afvalproducten", zegt Maarten Roelofsen van Hofweb, "maar de restaurants die dat doen en goed uit de voeten kunnen met onvoorspelbare aantallen van overrijpe soorten zitten vooral in de Randstad en niet in Flevoland." 

reacties (5)

 • buitenwijker

   

  iets voor de voedselbank. die komen voedsel te kort!

  reageer
 • Kaasie

   

  Dat is het probleem, die is dicht en dus geen verspreiding van de etenswaren

 • Melissa Visser

   

  Ik zie net een bericht over dat Voedselbank Dronten alles in het werk moet stellen om voedsel te krijgen.. #Hint

  reageer
 • Melissa Visser

   

  Ik zie net een bericht over dat Voedselbank Dronten alles in het werk moet stellen om voedsel te krijgen.. #Hint

  reageer
 • Faerie

   

  Hofweb, er zijn ook heel veel stichtingen die met overschotten maaltijden maken voor arme mensen. In Almere heb je Buitengewoon. Drop het onderweg naar Utrecht in Almere af.

  reageer
 • Barbara

   

  Overschot is niet hetzelfde als overrijp!

 • Barbara

   

  Overrijp fruit is niet altijd gezond, het moet meteen als dat nog kan heel goed gespoeld worden als de bestrijdingsmiddelen er al niet in door zijn gedrongen,en snel verhit, anders zit je toch mooi schimmels te eten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert