Woningcorporatie Ymere verkoopt al haar huizen

LELYSTAD
Woningcorporatie Ymere trekt zich terug uit Lelystad. De 91 woningen die het daar bezit worden verkocht. Het gaat om 49 vrije sector huurwoningen en 42 sociale huurwoningen

Ymere zegt zich vooral te willen richten op de regio Amsterdam. Daar is de woningcorporatie een veel grotere speler dan in Lelystad. Ymere blijft overigens wel actief in Almere. 

Centrada
De sociale huurwoningen worden zo goed als zeker overgenomen door de Lelystadse woningcorporatie Centrada. Mogelijk neemt die ook de vrije sector woningen over. Of dat daadwerkelijk gebeurt hangt af van de vraag of ook commerciële partijen interesse hebben.

De Woningwet verplicht gemeenten namelijk om voor overname van vrije sector woningen een toets uit te voeren. Deze toets moet uitwijzen of er andere marktpartijen dan Centrada geïnteresseerd zijn. 

Géén gevolgen voor huurders
Voor de huurders van de huizen heeft de verkoop geen directe gevolgen, zo benadrukt Ymere. Bestaande huurcontracten blijven gewoon geldig. Omdat Ymere alle woningen tegelijkertijd wil verkopen is het niet mogelijk dat huurders zelf hun woning kopen. 

De huizen van Ymere liggen aan het Stationsplein, de Promesse en in het Galjoen.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert