Brand in kotter Westhaven

URK
In het ruim van een viskotter op de Westhaven op Urk is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Volgens de brandweer waren twee mannen bezig met laswerkzaamheden in het schip en door rondvliegende vonken is brand ontstaan.

Het tweetal heeft nog geprobeerd om zelf de brand te blussen, maar dat was tevergeefs. De brandweer werd gewaarschuwd en wist het vuur snel uit te maken. 

De twee mannen die zelf de brand probeerden te blussen, hadden rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel. 

reacties (3)

 • Brinkman Ja de echte!

   

  Volgende keer beter opletten bij het lassen van de dubbele bodem .

  reageer
 • Knielus

   

  Ja hoor , een tweede Knielus die zich hier na de tijd uiteraard als expert openbaart en zegt hoe het gemoeten had. Dan ,, had,, het vast niet gebeurd. De lassers zullen vast expres de zaak in de fik gezet hebben , dat zal het zijn.

  reageer
 • Knielus.

   

  En voor de zoveelste meer weer. Arbo inspectie zal eens meer moeten optreden tegen deze amateuristische personen die alleen maar voor brand zorgen. Want hoe vaak is het nu gebeurt?

  reageer
 • Lassie

   

  Dit is inderdaad ongelovelijk. In zo'n omgeving met zoveel brandgevaar, moeten er extra personen bijstaan voor het geval dat. De arbeidsinspectie en verzekeringsmaatschappij moet dit keihard aanpakken. Ieder jaar gebeurt dit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert