Toerisme Flevoland wil meer dagjesmensen lokken

FLEVOLAND
De Flevolandse campings mogen dan goed bezet zijn, er is nog zeker ruimte voor meer dagjesmensen in onze provincie. Dat meent Toerisme Flevoland. Die begint dan ook een grote zomercampagne om meer mensen enthousiast te maken voor een dagje uit in Flevoland.

De campagne bestaat uit tien video's van verschillende attracties in ons gebied. Die worden getoond op onder meer Facebook en YouTube. De promotiefilmpjes zijn gericht op mensen die op campings rond Flevoland verblijven. Attracties die in de video's worden gepromoot zijn onder andere Walibi Flevoland, Fun Forest Almere en Netl de Wildste Tuin. De campagne duurt zes weken tot het eind van de zomervakantie.

Via de video's kunnen mensen op twee speciale sites komen: één is gericht op attracties en één site richt zich op het thema natuur/water. Toerisme Flevoland meet op de sites hoeveel mensen worden bereikt en wat zij op de sites doen, bijvoorbeeld het boeken van een uitje. Na afloop van de campagne wordt bekeken of de zomercampagne volgend jaar wordt herhaald. Hoeveel alles kost, wil Toerisme Flevoland niet bekendmaken.


 

reacties (7)

 • Wat je in Flevoland kunt doen? Van alles!!

   

  Hier een paar ideeën: -de spannende wandeling bij camping De Abbert; -zwemmen bij de mooie stranden; -overdekt zwemmen bij Molecaten/Flevostrand, de Eemhof of Riviera Beach; -of in de openlucht bij bijvoorbeeld De Abelen of De Ruimte; -wandelen in de prachtige bossen; -ginkiestoch op Urk; -een cultuurwandeling in stadshart Dronten; -een vistochtje op de Randmeren of bij Urk; -een boot huren en dan varen waar geen fonteinkruid is; -waterskiën op de snelvaarbaan bij Waterskivereniging de Harder of aan de lijn in het Weerwater bij Almere; -lekker uit eten in één van de vele goede restaurants; -aan een lijn door de bomen sjezen in Almere; -paintballen, boogschieten, modderbaan bij New Challenge (naast Walibi); -naar Walibi; -schaatsen op een 3km baan bij Flevonice of op een overdekte baan bij Leisure World in Dronten. beide open van ongeveer oktober - maart, check de websites; -de oudheid ontdekken: een van de oudste skeletten ooit gevonden ligt in het Rivierduingebied nabij Swifterbant, bezoek het kleine bezoekerscentrum en maak een mooie wandeling; -doe de tulpenroute (in het tulpenseizoen); -met paarden op stap/knuffelen (zie de diverse mogelijkheden via google); -beklim een windmolen, leer over windenergie en geniet van het uitzicht; -Bataviastad; -Aviodrome; -Mechanische Erfgoedcentrum; -bioscoopbezoek; -theaterbezoek; -winkelen; -naar de kaasboulevard van Polderzoom; -zweefvliegen; -naar de sauna; -één van de vele fietsroutes fietsen; -boerderij(winkels) bezoeken; -enzovoorts Er is zoveel te doen in Flevoland dat het niet eens in één vakantie past!

  reageer
 • Hannes

   

  Als men terug kijkt, kan men alles wel verklaren, wat men wel en wat men niet kan!... Om dan te stoppen met bepaalde onzekere projecten (langzamerhand wel bekend) wat juist meer verpest voor andere mooie waardevolle toeristische doelen!!

  reageer
 • Gerard Kerkman

   

  Samen met mijn vrouw een fietstocht gemaakt van Lelystad via Swifterbant naar Dronten en terug, slechts een bankje gevonden om even te gaan zitten langs de route, pas op de terugweg langs de dronterweg bij het Harrie Dijksma "plantsoen", net boven het hoge gras uitstekend ontdekt! Dat mogen er wel wat meer worden, juist om dagjesmensen te plezieren, juist ook voor de bezoekers/fietsers van buiten Flevoland!!!

  reageer
 • Gerard Kerkman

   

  Samen met mijn vrouw een fietstocht gemaakt van Lelystad via Swifterbant naar Dronten en terug, slechts een bankje gevonden om even te gaan zitten langs de route, pas op de terugweg langs de dronterweg bij het Harrie Dijksma "plantsoen", net boven het hoge gras uitstekend ontdekt! Dat mogen er wel wat meer worden, juist om dagjesmensen te plezieren, juist ook voor de bezoekers/fietsers van Buienradar Flevoland!!!

  reageer
 • pieter de oude

   

  Een mooie spotter-plek voor Lelystad international airport, met aansluitend een aviodrome bezoek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MKM

   

  Het leven is veel mooier als je kijkt naar wat wel kan in plaats van naar wat niet kan...

  reageer
 • Willem dronte

   

  Wat moeten ze doen dan zwemmen ja in een zwembad open water kan niet fontijnkruid Varen gaat niet foteinkruid loop de moter vast Vissen gaat niet foteinkruid Spelen op gras eerst de drollen weg halen Dus wat blijf er over bataviastad daar loop je leeg Museum in de zomer ! Nee ga naar drenten daar kan je zwemmen varen spelen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert