'De balpython wordt op kinderfeestjes een soort konijntje'

DRONTEN
Mensen kennis laten maken met reptielen, om zo hun angst ervoor weg te nemen: dat is het doel van Dragon Dronten. 

Karlijn Snakenborg en haar vriend Yannes van der Staay zijn de eigenaren van Dragon Dronten. 'De passie voor reptielen werkt als een soort virus', vertelt Snakenborg. Zij werd 'besmet' op de middelbare school. 'Toen ik Yannes leerde kennen, had hij nog geen reptielen. Het duurde niet lang voordat daar verandering in kwam.' 

Eerst stonden de reptielen op de slaapkamers van Snakenborg en Van der Staay, sinds kort huren ze een loods om hun dieren te huisvesten.

De reptielen worden nu meegenomen naar kinderfeestjes. 'Kinderen zijn nog aan het ontdekken', legt Snakenborg uit. 'Omdat reptielen best wel een slechte reputatie hebben, willen we ze laten ervaren dat je voor reptielen niet bang hoeft te zijn.'

 

reacties (3)

 • Kitty

   

  De definitie van een huisdier: Een huisdier is een dier dat in die vorm NIET in de natuur voorkomt. Ergo: een hond en een kat (en een melkkoe, tamme konijntjes etc), zijn huisdieren = gedomesticeerd), reptielen, zoals slangen, kikkers, baardagamen, schildpadden zijn NIET gedomesticeerd en leven in de vorm waarin ook wij hen in gevangenschap houden, ook in de natuur. Derhalve zijn dit soort dieren per definitie GEEN huisdieren. Ik ben niet perse een tegenstander van het houden van exotische dieren, maar aangezien de meeste mensen geen flauw idee hebben waar ze mee bezig zijn door een dergelijk dier in huis te halen, zou dit gewoon zwaar ontmoedigd moeten worden, ja, zelfs verboden. Gelukkig dat er tegenwoordig de zogenoemde positieflijst bestaat. Hoewel die nog steeds dieren bevat die wel mogen, waarbij je je ook mag afvragen of dit wel verstandig is...

  reageer
 • IK

   

  Ben het niet eens met jouw definitie van een huisdier, in de Nederlandse natuur komen genoeg verwilderde 'huis'dieren voor zoals katten, konijnen, muizen ratten enz, enz. Ook diverse kruisingen met wilde soortgenoten. Reptielen worden al vele jaren gehouden en gekweekt in Nederland. Zijn veel kleurkweken bekend van vele reptielen. Ben het wel met je eens als je stelt dat de kennis vaak tekortschiet, hier zou een betere kennis bij de verkopers een hoop aan kunnen doen. In veel dierenwinkels is het advies onder de maat!! Dit geld niet alleen voor 'exoten' maar ook voor 'normale' huisdieren. Ben er ook voorstander van dat je als je een dier houd verplicht wordt actief lid te worden van een vereniging die dat dier vertegenwoordigt in Nederland.

 • Clemens

   

  Ik begrijp de goede bedoelingen maar de kinderen zullen nooit snel het verschil kunnen zien tussen een onschuldige of dodelijke slang,aangezien wij ook regelmatig naar familie in Brazilië gaan is ons advies aan de kinderen zie je een slang dan wegwezen. Nu wordt hier het tegenovergestelde geadviseerd, geen goede info voor kinderen!

  reageer
 • Jan

   

  Totdat een python het zat wordt, en zijn tanden in een van de kindjes zet.. Alsof dit nog nooit gebeurd is. Dan toch maar weer terug naar de konijntjes. Dom, heel dom idee, slangen als leuk en knuffelig te presenteren.

  reageer
 • piter de oude

   

  Met mensen die onterecht allerlei ( exotische) dieren houden heeft de stichting AAP het maar druk mee en ondanks de waarschuwingen blijven die lieden maar doorgaan tot het volledig uit de hand loopt.

 • Jeroen

   

  Jan, een python is wurgslang en dus in dit geval geen tanden, maar even een "knuffel". Wel ben ik het ermee eens dat dit belachelijk idee is. Het is geen huisdier en dit is toch vorm van dierenmishandeling. Lijkt net of de hobby is ongezet naar een zogenaamd gat in de markt, ten koste van het dier.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert