PvdA wil minder extern personeel op stadhuis

ALMERE • Wo 26 juli 2017 | 13:05 • Woensdag 26 juli 2017 | 13:05
De PvdA wil minder extern personeel op het stadhuis in Almere. Dat blijkt uit vragen die de partij heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. 

Volgens de PvdA blijkt uit cijfers dat zestien tot negentien procent van het personeel in Almere extern wordt ingehuurd. Dat zou wat de partij betreft maximaal tien procent moeten zijn. Dat is ook de richtlijn die de Rijksoverheid aanhoudt voor de inhuur van extern personeel.  

Vast personeel 
Een hoge inzet van extern personeel is wat de partij betreft zorgelijk. Deze medewerkers zijn vaak duurder, hebben beperkte doorgroeimogelijkheden en minder rechten dan vast personeel. Daarom zou zoveel mogelijk werk door vaste werknemers gedaan moeten worden. 

Onderzoek AD
Aanleiding voor de vragen is een onderzoek van het Algemeen Dagblad. Daaruit blijkt dat de overheid steeds meer geld uitgeeft aan de inzet van flexibel personeel, ondanks de doelstelling van tien procent. 

Aanpak college
De Almeerse partij wil nu onder meer van het college weten hoeveel kosten er de afgelopen jaren zijn gemaakt, hoe lang een ingehuurde kracht gemiddeld bij het gemeentehuis werkt en wat het college gaat doen om het aantal externe medewerkers terug te dringen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel