Voorlopig nog dixi's op vrachtwagenparkeerplaats Trekkersveld

ZEEWOLDE
De tijdelijke toiletunits op vrachtwagenparkeerplaats het Trekkersveld moeten nog zeker drie jaar blijven staan. Dat wil het gemeentebestuur van Zeewolde. De zogenoemde dixi's zijn een jaar geleden geplaatst, omdat chauffeurs voor overlast en verontreiniging zorgden bij het industrieterrein. 

Volgens de gemeente worden de mobiele wc's goed gebruikt. Maar het plaatsen van een vaste toiletruimte is op dit moment nog niet haalbaar. Het kost te veel geld om zo'n ruimte te bouwen en beheren. 

Daarom betaalt de gemeente de komende drie jaar nog de huur en onderhoud van de tijdelijke toiletunits. Ondertussen wordt gezocht naar een structurele oplossing. 

reacties (3)

 • Jacob

   

  Zijn in de kantoren van de transportbedrijven geen sanitaire voorzieningen aanwezig? G970

  reageer
 • Antje Ha

   

  Vast wel maar laat u de deur van uw huis even staan zodat willekeurige passanten daar even naar het toilet kunnen?

 • Jan

   

  Moeten alle transport bedrijven hier niet aan mee betalen, lijkt mij wel een mooi gebaar naar de chauffeur toe, ze komen.ze komen wel de goederen afleveren, maar mogen door de rijtijdenwet vaak niet verder rijden.

  reageer
 • Truckert

   

  De betrokken bedrijven zouden zo'n voorziening moeten betalen. Het is hun bedrijfsvoering die tot overlast leidt. De supermarkt of McDonald maakt toch ook de eigen omgeving schoon. Maak gewoon een badhuis/toiletblok met een pasjes toegang. Houd de prijs laag en het probleem is opgelost.

  reageer
 • JanB

   

  En welke bedrijven zijn dan de betrokken bedrijven? De bedrijven waar de vrachtwagens in kwestie moeten laden of lossen? Of alle bedrijven op Trekkersveld? Bovendien zijn er heel waarschijnlijk ook chauffeurs die er alleen maar stoppen/overnachten op doorreis (zeker in de oogsttijd) en niets met 'de betrokken bedrijven' van doen hebben. Probleem is dus niet zomaar opgelost....

 • pieter de oude

   

  Peulenschil voor die grote transportbedrijven daar.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert