‘Kies voor nieuwbouw internationale schoolcampus'

ALMERE
Niet bijbouwen, maar een volledig nieuwe campus voor internationaal onderwijs in Almere Poort. Dat voorstel doet het Almeerse college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Er ontstaat dan één plek voor internationaal basis- en voortgezet onderwijs. Het samenvoegen van die twee is een wens die al langere tijd bestaat. Op dit moment kent de stad de International School in Poort en de International Primary School in de Literatuurwijk.

Ruimtegebrek
Omdat de vraag naar internationaal onderwijs de komende jaren toeneemt hebben beide scholen meer ruimte nodig. De afgelopen maanden is onderzocht hoe dat het beste geregeld kan worden. De eerste oplossing is nieuwbouw naast het huidige pand van de International School in Poort. In dat geval wil de gemeente ook het bestaande gebouw opkopen van de commerciële eigenaar. 

Nieuwbouw
De voorkeur van de scholen en het college gaat echter uit naar een volledig nieuwe campus op een andere locatie in Poort. De voordelen zouden groter zijn dan de nadelen. Zo heeft het huidige gebouw problemen met akoestiek en de klimaatbeheersing. Volgens de gemeente ziet de huidige eigenaar het daarnaast als ‘beleggingsobject’ waardoor er een hoge prijs wordt gevraagd. Een volledig nieuw gebouw kan daarnaast beter afgestemd worden op de wensen van de twee scholen.
 
Nadeel van nieuwbouw is wel dat het huidige gebouw mogelijk leeg komt te staan als de eigenaar er geen nieuwe huurder voor weet te vinden. 

Gemeenteraad aan zet
Na de zomervakantie zal de gemeenteraad zich moeten uitspreken over de twee opties. Of er daadwerkelijk een volledige nieuwe campus komt is dus nog niet zeker. 

reacties (8)

 • Stephan

   

  @Jan, waarop baseer jij dat dat dit weer miljoenen (gemeentegeld) gaat kosten?

  reageer
 • Jan

   

  Laat alsjeblieft PvdA wethouder Herrema dit niet doen. Dit gaat ons als inwoners weer miljoenen kosten.

  reageer
 • Stephan

   

  @W: wie zegt dat het onderwijs dat het internationale programma dat deze school aanbiedt slecht zou zijn?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Volgens mij kan er beter geïnvesteerd worden in beter onderwijs dan in beter onderdak.

  reageer
 • Stephan

   

  @Antej Han: allereerst is deze school een onderdeel van de "gewone Randstad" scholengemeenschap Het Baken. Verder biedt deze school het International Baccalaureate Middle Years en het Diploma Programma aan. Dat is een internationaal programma waardoor buitenlandse leerlingen ook hier hetzelfde soort onderwijs krijgen als dat zij op de buitenlandse internationale school hadden. Dus niks elitairs.

  reageer
 • Lol

   

  Kost alleen een paar centen maar verder niks elitairs. Eellicht raadzaam om bij de nieuwbouw meteen 30 huurwoning te bouwen voor de families van de studenten. Is dat probleem ook meyeen opgelost.

 • laat alle reacties zien
 • Stephan

   

  En de Europaschool in Poort sluit haar deuren wegens te weinig leerlingen. Kan dat gebouw niet als dependance van de Internationale School dienen?

  reageer
 • Hannes

   

  De huidige eigenaar, in zijn beleggings strategie laten gaar koken! ""Hoezo de nadelen, op leegstand, akoestiek, en klimaatbeheersing gooien"... "Het is geen koehandel, of de koe wel of niet goed schijt!"

  reageer
 • Antej Ha

   

  Is de leegstand een probleem voor de vertrekkende huurder??? Dat zal even lekker worden. Maak er maar een kindergarten van. Klinkt ook internationaal. Hoezo is er zo'n behoefte aan internationale scholing??? Net als bij de oude school zie je er voornamelijk kinders van ouders die hun kindje niet in de internationale variëteit van een gewone randstad school willen zien...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert