Waterpolitie deelt geen boetes meer uit

LELYSTAD
De waterpolitie in onder meer Lelystad schrijft tot eind augustus geen bonnen meer uit aan de kust en op een deel van de binnenwateren. Het deel dat onder de Landelijke Eenheid valt voert al maanden actie en schroeft dat nu op.

Volgens de politiebonden ACP en NPB vinden de politiemannen en -vrouwen dat ze hun werk op het water niet meer goed en veilig kunnen doen. Door de reorganisatie bij de politie zouden er bij de Eenheid te weinig mensen met nautische ervaring zijn overgebleven.

Normaal gesproken deelt de waterpolitie in een zomermaand zo’n duizend bonnen uit voor te hard varen, huftergedrag op het water, of het veroorzaken van gevaarlijke situaties. Nu worden alleen nog bij extreme situaties boetes uitgedeeld.

Als de bezuinigingen op de waterpolitie niet worden teruggedraaid, sluit ACP verdere acties niet uit.

reacties (6)

 • Hoi

   

  De waterpolitie in Friesland (bijv. Sneek) kijkt wel uit, die hebben bij mooi weer de tijd van hun leven, lekker scheuren, golven trekken en om 16.55uur vliegen ze met een noodgang over de Houkesloot naar waar hun dienst begonnen is. Begrijp dat het werk van de waterpolitie bij grote havensteden waar zeeschepen etc. gecontroleerd moeten worden hele andere koek is en terecht staken. Op de IJssel bij Kampen en ook op andere rivieren kom je ze ook al op van die waterscooters tegen, ze gedragen zich als losgelaten pubers wat bij pleziervaart tot ergernis lijdt.

  reageer
 • Mark

   

  Ik zie bijna nooit ergens politie. Hoor wel af en toe een sirene. Heb respect voor politie mensen. Van de politiek krijgen ze niet veel. Door de jeugd worden ze getreiterd. En iedereen klaagt over een bon die ze verdient hebben. Maar ik ben blij dat ze over onze spullen waken en hufters bonnen geven. Zou alleen graag wat meer en vaker politie zien op straat. En dat gezeur als ze een boef neerschieten. Geef ze een lintje. Nu worden ze zelf als crimineel behandeld. Ik zou als agent niet eens meer mijn wapen mee willen nemen. Ik hoop dat de politie toch mooie dingen uit het werk haalt anders is er in de toekomst niemand meer voor te vinden.

  reageer
 • Jan01

   

  Dit was al landelijk nieuws, makkelijk nieuws maken is dit.

  reageer
 • st

   

  Ik zou er maar niet op vertrouwen. De waterpolitie in friesland doet er dus niet aan mee. Het gaat om de politie op zee, en dus niet die op het binnenwater. Verhaal klopt dus niet..

  reageer
 • Jan..almere

   

  Het is tijd.... die Opstelten heeft die reorganisatie er doorheen getrapt zonder de gevolgen te overzien... Overal in uniform te weinig personeel op straat... bijna onmogelijke roosters... veel zaken geponeerd door Justitie waardoor de politie gedeprimeerd raakt... Veel ad-hoc beslissingen het ene gat met het andere vullen... politiek levert mooie cijfers op hun eigen inzicht... mensen doen geen aangifte meer... Kan er wel een boek over schrijven.... maar ja zoveelste belofte niet nagekomen... we hoeven niet meer geld... Meer personeel. ..meer gereedschappen ... leeftijd pensioen terug draaien... en nog veel meer..... HET ZINKENDE SCHIP " de politie " Wordt drijvende gehouden door de collegae op straat.... de kapiteins hebben gefaald. ..

  reageer
 • Kees

   

  Is dat zo?

 • laat alle reacties zien
 • Lelystedeling

   

  Heel goed dat er gestaakt wordt door de medewerkers. Sinds de reorganisatie vinden er zeer veel niet verantwoorde zaken plaats bij de politie. Laat het ze maar eens voelen en hopelijk krabben ze zich eens achter de oren.

  reageer
 • pieter de oude

   

  En dan al die burgemeesters die denken dat de politie hun persoonlijke speeltje is en ze te pas en on te pas laat opdraven voor hun persoonlijke (Patat) frustraties.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert