Chef-kok kan Urker vistaart hoax wel waarderen

URK
Chef-kok Julius Jaspers kan de grap over de verzonnen Urker Vistaart wel waarderen. Dat zegt hij donderdag in een interview met Vice

Tijdens de tv-serie Topchef noemde Jaspers het gerecht een culinair hoogstandje uit Flevoland. Vervolgens liet hij de koks het gerecht bereiden. De Vistaart is echter verzonnen door een aantal scholieren die het smerigste gerecht ooit wilden samenstellen. Jaspers en zijn collega Robert Kranenborg hebben het gerecht van Wikipedia gehaald. De twee moeten elke week een lokaal gerecht bedenken voor Topchef: De Twaalf provincies. De chef-koks hadden naar eigen zeggen de grootste moeite om een Flevolands bericht te vinden. "Ik beledig hier nu waarschijnlijk allemaal Flevolanders mee, maar Flevoland is in een notendop letterlijk weinig meer dan Lelystad, Emmeloord en Almere", zegt Jaspers. 

Niet vies 
De chef-koks vonden het gerecht "niet zo héél vies of onlogisch" klinken. Urk was namelijk een eiland, dat nu onderdeel van de polder is. Jaspers kon zich wel inbeelden dat mensen daar 100 jaar geleden soms gewoon moesten kijken wat ze nog in de kast hadden liggen. Hij zag daarom culinaire vrijheid in het gerecht, "maar ja, het is dus gewoon nep". 

reacties (3)

 • Urkertje84

   

  Als Flevoland niet meer is dan Emmeloord , Lelystad en Almere waarom maakt deze olle bolle Gijs dan een recept wat volgens hem een traditioneel Urker recept is.... zucht sommige mensen weten dus nog steeds niet dat Urk de parel van Flevoland is ;-)

  reageer
 • Urker

   

  Blijkbaar toch slechte voorbereiding of de volgende keer gewoon even beter googelen en even verder kijken dan dat scherm. Dan kun je wel zeggen dat Flevoland niet meer is dan Almere, Lelystad en Emmeloord, maar hoe kom je dan toch bij Urk? Jammer dit, gemiste kans en amateuristisch geklungel.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Sportieve reactie! !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert