Wasberenverblijf Almere Jungle geopend

ALMERE
Bij de Almere Jungle op Stadslandgoed de Kemphaan is vrijdagochtend een nieuw wasberenverblijf geopend. Er zitten op dit moment drie wasberen, afkomstig van de naastgelegen Stichting AAP. Voor de Almere Jungle is het wasberenverblijf het eerste grote buitenverblijf dat is bijgebouwd. 

Zorg
De Almere Jungle is een tropische tuin waar verschillende soorten dieren leven. Naast wasberen zitter er bijvoorbeeld alpaca’s, schildpadden, leguanen en slangen. De jungle is onderdeel van zorginstelling Nieuwland. Die biedt er dagbesteding en re-integratie voor mensen met een mentale of fysieke beperking. 

Dierentuin
Bij de opening van het wasberenverblijf is ook bekendgemaakt dat de Almere Jungle inmiddels de officiële status van dierentuin heeft. In Nederland zijn er in totaal 58 plekken die zich dierentuin mogen noemen. In Flevoland zijn dat naast de Almere Jungle ook Stichting AAP en de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

reacties (3)

 • Jos

   

  Het stadslandgoed de Kemphaan toont aan dat je geen Floriade in deze stad nodig hebt. Al jaren een mooie plek waar veel te beleven valt. De realisatie heeft iets gekost, maar de verschillende deelnemers kunnen nu een eigen broek ophouden en bieden een fantastisch programma voor de hele stad.

  reageer
 • Johan

   

  Idd goed bezig. Ga zo door. Alleen hoop dat ze wel wat kunnen doen aan het openbaarvervoer daar naartoe is echt dramatisch..

  reageer
 • pieter de oude

   

  goed bezig op de kemphaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert