Voetbaldagen afgesloten met eerbetoon aan 'Appie'

EMMELOORD
Bij Sportclub Emmeloord zijn vrijdag de Max Soccer Voetbaldagen afgesloten met een eerbetoon aan Abdelhak Nouri. Circa 250 kinderen van de voetbalvereniging vormden het getal 34, het rugnummer van de voetballer van Ajax.

Nouri, liefkozend 'Appie' genoemd, raakte 8 juli onwel door een hartritmestoornis en hield daar blijvende hersenschade aan over. Het nieuws schokte de hele voetbalwereld.

Voetballiefhebbers tussen de 5 en 15 jaar oud hebben in Emmeloord de hele week gevoetbald en voetbalspellen gedaan. De focus lag op plezier in het voetbal, houding en gedrag en op gezonde voeding. Vrijdagmiddag is de week afgesloten met prijsuitreikingen voor bijvoorbeeld de meest sportieve voetballer.

reacties (4)

 • bromsnor746670

   

  Zo te zien is er met een drone gefilmd. Dit mag helemaal niet boven mensengroepen. Je kan er op wachten dat er ongelukken gebeuren.

  reageer
 • Desiree Doorzon

   

  Eigenlijk zou er bij zo'n evenement ook EHBO en hartmassage getoond en geoefend moeten worden. Had dit men goed gedaan dan was Appie er nog.

  reageer
 • dr Rossi

   

  Abdelkahn is feitelijk op het veld overleden. Die blijken van betrokkenheid zijn zinloos en vooral die van Farizeeërs. De hartmassage is pas na 13,5 minuut gestart. Dan ben je allang vertrokken. Dat zijn hart klopt is gewoon een lichaamsreflex die men weer heeft weten te starten. Er is niemand meer aanwezig. Vreemd om Abdelkahn steeds maar appie te noemen terwijl je hem niet persoonlijk kent. Waar bemoeit iedereen zich mee?

  reageer
 • Antje Ha

   

  De ajax 'arts' deed niets en de ambulancebroeders wilden wel maar mochten niet. Uitermate treurig dat het zo afloopt terwijl de kansen voor een goede ingreep groot waren. Soms moet je in een lagere rang iemand gewoon opzij durven schoppen. De selectie werd ook veel te veel afgemat en dat op zo'n grote hoogte. Daar krijgt zo'n jonge jonge vanzelf een hartprobleem van.

 • Chantal

   

  Ik vind het heel erg voor Abdelhak Noeri (Apie) Hij was een hele goede speler van AJAX Hij was heel fanatiek in het voetballen

  reageer
 • Truus

   

  Ja heel erg maar nu weten we het wel... lijkt wel een god zo langzamerhand! Zijn wel meer ook jonge mensen die dit overkomt en daar doet niemand wat voor! Nogmaals vreselijk voor hem en zijn familie maar de media aandacht is om misselijk van te worden!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert