Zeven inwoners mogen bootje bij huis afmeren

NOORDOOSTPOLDER • Vr 28 juli 2017 | 11:21 • Vrijdag 28 juli 2017 | 11:21
Zeven Flevolanders hebben van de provincie een vergunning gekregen om hun boot bij hun huis af te meren. In totaal zijn er 26 vergunningen aangevraagd. Negen zijn afgewezen en de andere tien zijn nog in behandeling. 

Eerder was afmeren in provinciaal water verboden omdat dit de doorvaart zou belemmeren en onderhoud aan de kades lastiger zou maken. Tegen de beslissing was veel verzet. De burgemeester van Noordoostpolder, Aucke van der Werff, stapte zelfs naar de rechter omdat hij zijn boot achter zijn huis wilde laten liggen. De provincie besloot het beleid iets te verruimen en inwoners konden een ontheffing aanvragen. 

Van der Werff heeft uiteindelijk geen vergunning aangevraagd, omdat hij vlak bij een sluis woont en daardoor niet aan de voorwaarden voldoet. De provincie heeft namelijk bepaald dat binnen 200 meter van een sluis geen boten mogen worden afgemeerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel