Zeven inwoners mogen bootje bij huis afmeren

NOORDOOSTPOLDER
Zeven Flevolanders hebben van de provincie een vergunning gekregen om hun boot bij hun huis af te meren. In totaal zijn er 26 vergunningen aangevraagd. Negen zijn afgewezen en de andere tien zijn nog in behandeling. 

Eerder was afmeren in provinciaal water verboden omdat dit de doorvaart zou belemmeren en onderhoud aan de kades lastiger zou maken. Tegen de beslissing was veel verzet. De burgemeester van Noordoostpolder, Aucke van der Werff, stapte zelfs naar de rechter omdat hij zijn boot achter zijn huis wilde laten liggen. De provincie besloot het beleid iets te verruimen en inwoners konden een ontheffing aanvragen. 

Van der Werff heeft uiteindelijk geen vergunning aangevraagd, omdat hij vlak bij een sluis woont en daardoor niet aan de voorwaarden voldoet. De provincie heeft namelijk bepaald dat binnen 200 meter van een sluis geen boten mogen worden afgemeerd.

reacties (6)

 • Sjaak

   

  Nou wat eengezeur met die warrige Provincie, Auke mag gewoon zijn boot bij huis aanleggen. Heb het nagemeten hij valt buiten de 200 mrt.

  reageer
 • Arnold

   

  Waarom moesten die bootjes eigenlijk weg en nu niet meer.... welk probleem is er eigenlijk opgelost ?

  reageer
 • Jan

   

  Duidelijk dat niet iedereen vriendjes heeft bij de provincie. Wat een wazig beleid.

  reageer
 • ikke

   

  Hey Opa70+++++++, Aat is BM van Dronten hoor, je haalt wat door elkaar. Zal de leeftijd zijn?!?

  reageer
 • Hahahahah

   

  Heb dit een beetje gevolgd. Wat een vertoning. Wat een CDA-gekonkel. Jammer voor de Bgm. Kan ie zijn bootje toch niet kwijt. Toch nog gerechtigheid achteraf.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Opa70++

   

  Heerlijk nieuws om te lezen... Aat gaat op zijn plaat!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert