Vrouw (88) beroofd van sieraden door babbeltruc

ALMERE
Een 88-jarige vrouw uit Almere is donderdagmiddag beroofd van sieraden door middel van een babbeltruc. Rond 13:00 uur werd aangebeld bij haar woning aan het Grondzeilerplantsoen in Almere Buiten. 

De vrouw die aanbelde beweerde dat er lekkage bij de bewoonster was en wilde dat aan haar laten zien. Het slachtoffer hield de vrouw in de gaten, maar waarschijnlijk is er nog iemand de woning binnengekomen.

Na het bezoek merkte de bewoonster dat haar sieraden verdwenen waren. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie. Die heeft buurtonderzoek gedaan en is nog op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien.

De politie geeft op deze webpagina tips over wat je kunt doen tegen babbeltrucs.

reacties (5)

 • Mia

   

  Wat ik me altijd afvraag is, hoe weten die daders bij wie ze moeten zijn, oudere alleenstaande mensen, waar ze met ,n smoesje naar binnen kunnen komen. Ze gaan zo doelgericht te werk, het kan bijna niet anders zijn, alsof ze weten waar hun slachtoffers wonen.

  reageer
 • almeertje

   

  Onderlaastst ook bij een bekende van mij. Die mevrouw is 83 . En een beetje eenzaam. Maar ook heel nieuwsgierig. Ze woont in de bloemen buurt. Heeft wel een ketting op de deur. Ze deed open. Had wel al iemand anders op een hoekje zien. Maar die andere wilde plassen. Bij deze gelukkig goed afgelopen. En haar voor goed op haar hart gedrukt om niet meer open te doen. Wand bezoekers bellen van te voren op. Maar nieuwsgierig ja dan doe je open.

 • Almeertje

   

  Dat weten ze niet echt. Ze proberen gewoon. Bij een bekende van mij ook gebeurd. Ze bellen aan. Lokken je naar binnen. Laten de voordeur open. Zodat de 2e naar binnen komt. En die kijkt de woning na. Ze verzinnen smoezen die op dat moment gaande kan zijn. Ze treden heel snel op Door doordringend te praten.

 • .\/\/.

   

  Waarschijnlijk weer het standaard signalement.

  reageer
 • Mick

   

  Heel stoer hoor Hoop dat ze gepakt worden

  reageer
 • Barbara

   

  Als je "deze webpagina" vol goede tips en bedoelingen doorleest merk je al snel dat echte ouderen, zeg maar ver boven de 70 en 80 jaar daar niet mee bezig zullen zijn. Laat een buurtmedewerker eens bij die hoogbejaarden langs gaan om hun erop te wijzen niet goedgelovig te zijn als er aangebeld wordt. Het komt te vaak voor dat deze groep steeds weer de pineut is.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Lekker laf om een oudere dame te beroven... Ga werken voor je geld!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert