SP gaat de deuren langs

BIDDINGHUIZEN • Za 29 juli 2017 | 13:06 • Zaterdag 29 juli 2017 | 13:06
De SP voerde zaterdagmiddag actie op het Maaiveld in Biddinghuizen. Met de actie 'Wij in de Wijk' luisterden partijleden naar bewoners die hun verhaal kwijt wilden. De SP wil zo horen wat er speelt in de buurt.

Bij het winkelcentrum was een kraam waar mensen terecht konden met klachten of vragen. Daarnaast ging een aantal SP-leden langs de deur om inwoners van Biddinghuizen te vragen wat hen dwars zit.  

De SP zegt zich zorgen te maken over de beschikbaarheid van huishoudelijke hulp voor mensen die dat nodig hebben. Volgens Anneke Popa van de SP in Dronten hebben veel mensen minder hulp ontvangen sinds die taak is overgegaan van het Rijk naar de gemeenten. De partij wil de ervaringen van inwoners bundelen om die later in de gemeenteraad van Dronten te bespreken.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Dirk

    Zo 30 juli 2017 Zondag 30 juli 2017

  De SP gaat op pad? De jacht op de kiezers is weer begonnen. Ook andere partijen laten zich inmiddels weer horen. Zo jammer dat dit alleen in de aanloop naar de verkiezingen gebeurt. De rest van de tijd moeten bewoners vooral niet zeuren. Als je na de verkiezingen als bewoner iets voor elkaar wilt krijgen moet je van goede huizen komen om contact met ze te krijgen. Waarom niet gewoon altijd een hoekje ingericht in de dorpshuizen waar de verschillende partijen bijvoorbeeld eens per maand een koffierondje organiseert zodat je ze allemaal tegelijk treft en met ze in gesprek kan? Ik vind het een enorme drempel om partijen op te moeten gaan zoeken in het gemeentehuis. En als ik ze rond verkiezingstijd ergens onverwacht tref met zn allen tegelijk heb ik nooit het gevoel dat ik echt een discussie met hen kan voeren want ze zijn er nooit allemaal tegelijk. Eens per maand of van mijn part eens per kwartaal een meet and greet met alle partijen in een van de dorpshuizen zou welkom zijn dus.

  reageer
 • Hans

    Zo 30 juli 2017 Zondag 30 juli 2017

  Hier in Lelystad staan ze van de van de SP elke maand met zoon kraam op de markt. Aardige lui en niet te beroerd om naar je probleem te luisteren of gewoon ff een praatje te maken. Die andere zie je alleen als er verkiezingen zijn daar heb je gelijk in ja!

 • Henkie

    Za 29 juli 2017 Zaterdag 29 juli 2017

  Langs de deuren? ... Is het alweer Sint Maarten. Dat is toch 11 november?

  reageer
 • pieter de oude

    Za 29 juli 2017 Zaterdag 29 juli 2017

  met mee regeren bereik je veel meer. oppositie is een dood spoor.

  reageer
 • Carry

    Zo 30 juli 2017 Zondag 30 juli 2017

  Net zo als de PvdA? Beter van niet. Om maar op het pluche te zitten je achterban verloochen. Kun je beter oppositie voeren en dat is geen dood spoor. De SP is de enige partij die ook buiten de verkiezings tijd bij de mensen staat en voor hun opkomt.

 • Stofdoek

    Za 29 juli 2017 Zaterdag 29 juli 2017

  Om een huishoudelijke hulp te vinden heb je toch de gemeente niet voor nodig? Plaats een kaartje bij de Deen of AH. Schoolmeisjes willen graag even komen zuigen en ramenlappen hoor.

  reageer
 • Carry

    Zo 30 juli 2017 Zondag 30 juli 2017

  Wat ben jij een aso. Als je niet weet waar je het over hebt hou dan aub je mond. Huishoudelijke hulp is wel wat meer dan ramen lappen. Ga je er maar eens goed in verdiepen.

 • Polderling

    Za 29 juli 2017 Zaterdag 29 juli 2017

  SP'ers langs de deuren om te vragen wat mensen dwars zit... Nou mij zit dwars dat deze crypto communisten al het geld van hard werkende mensen uit willen geven aan mensen die zij als zielig bestempelen. En het mooie is dat door altijd de belastingen te verhogen (hoe zit dat eigenlijk met die vieze belastingontduiking van de SP zelf?) ze altijd weer mensen arm maken zodat ze altijd zielige mensen maken.

  reageer
 • Egbert Reksie

    Zo 30 juli 2017 Zondag 30 juli 2017

  Mooie, feitelijke weergave. Helemaal mee eens.

 • Rinus

    Zo 30 juli 2017 Zondag 30 juli 2017

  De belasting verhogen gebeurt door de regerende partijen o.a. VVD, PvdA en mogelijk ook CU, CDA, D66, Groenslinks e.d. Belastingontduiking gebeurt door witte boorden, de SP maakt gebruik van de mogelijkheden van afkoop geweten bedacht door witte boorden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert