Met de blindengeleidehond op de kansel

ALMERE • Zo 30 juli 2017 | 15:21 • Zondag 30 juli 2017 | 15:21
Bettie Woord uit Almere weet als geen ander hoe het leven kan veranderen. In haar jeugd was de gedachte dat ze niet verder kon komen dan de huishoudschool. Maar na 1 HBO-studie en 2 universitaire studies staat ze nu als beroepbaar predikant op de kansel.

Woord werd geboren met een visuele beperking waardoor ze bijna geheel blind is. Daardoor leken kansen en mogelijkheden buiten bereik te liggen. Ze trouwde, kreeg kinderen en deed het huishouden. Maar de honger naar kennis bleef aan haar knagen. Na haar veertigste besloot zij het roer om te gooien. Ze startte een reeks theologische studies en nu leidt zij diensten in verschillende kerken in de regio.

"Ik heb een aantal blinde collega's gehad maar die predikanten waren allemaal man", zegt Woord. Ze is, zover zij weet, de enige blinde vrouwelijke prediker die met een blindengeleidehond op de kansel staat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel