2-sterabonnement tijdelijk terug voor busreizigers

FLEVOLAND
Het 2-sterabonnement keert tijdelijk terug in het busvervoer in Flevoland. De provincie Flevoland komt daarmee reizigers tegemoet die door het nieuwe tarievenstelsel te maken krijgen met forse prijsstijgingen. De kaart wordt wel 12 euro duurder dan voorheen.

Op sommige trajecten zijn de abonnementen sinds 1 juli tot dertig euro per maand duurder geworden. Daar hebben vooral scholieren last van die van Urk naar Emmeloord gaan en scholieren die van Biddinghuizen of Swifterbant naar Dronten gaan. De meesten van hen maakten gebruik van een 2-sterabonnement, waarmee je in een beperkte zone kon reizen.

Die abonnementen zijn sinds 1 juli verdwenen. De provincie Flevoland beloofde eerder deze maand dat de reizigers een compensatie krijgen. Er is nu voor gekozen het 2-sterrenabonnement tijdelijk weer in te voeren. De regeling geldt tot 1 juli 2018. 

reacties (3)

 • Eddie

   

  12 euro?! Een stijging van hoeveel procent? Lees ik dat goed? Wow ...

  reageer
 • pieter de oude

   

  Iedere prijsverhoging is geoorloofd bij deze geweldige OV kwaliteit, zeker bij dat wereldbedrijf dat in Dronten rijdt, BUS KOMT TREIN RIJDT WEG en omgekeerd. TOP.

 • Granny Weatherwax

   

  Zoals zo vaak bij (overheids) beleidsmakers en politici : "Eerst doen en dan denken".

  reageer
 • Marco

   

  Iedeen uit de auto en neem het openbaar vervoer 16 euro Heb ik een volle tank lpg in me auto

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert