Drie genomineerden voor de 'Gouden Venus van Milo'

FLEVOLAND
Drie Flevolanders met een geestelijke of fysieke beperking zijn in de race voor een prijs van het DELA goededoelenfonds. De nominatie hebben ze verdiend omdat ze andere mensen inspireren. In totaal zijn er 100 personen in de running voor de titel 'Gouden Venus van Milo'. 

Standbeeld zonder armen
De Venus van Milo is een standbeeld zonder armen dat in het Louvre in Parijs staat. “Daar schittert het net zo hard als alle andere museumstukken,” aldus de organisatie van de prijs. DELA wil met de wedstrijd laten zien dat ook mensen met een beperking kunnen schitteren. 

Obstacle races
Michaelrobbert Brans uit Zeewolde is de eerste Flevolandse genomineerde. Hij mist zijn rechterbeen nadat hij als kind kanker kreeg, maar neemt toch deel aan obstacle races. Zijn doel is om de reguliere sport toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Brans maakte ook een aantal zware bergtochten en behaalde een notering in het Guinness Book of Records

Bipolaire stoornis
De tweede genomineerde is Jeanette Eken-Benschop uit Lelystad. Ze lijdt aan een bipolaire stoornis, waardoor ze veel te maken heeft met stemmingswisselingen. Haar persoonlijke verhaal vertelt ze sinds enige tijd aan anderen. Ook heeft ze haar ervaringen opgeschreven in een boek.

Syndroom van Down
Almeerder Sjoerd Fleur is de derde en laatste genomineerde. Sjoerd heeft het syndroom van Down en was onder andere te zien in de tv-serie 'De laatste downer'. Sjoerd’s wens was om zoveel mogelijk als normaal persoon behandeld te worden. Inmiddels werkt hij een aantal dagen per weer bij de Albert Heijn in Almere Buiten. De supermarktketen maakt ook een serie vlogs op YouTube waarin Sjoerd Fleur de hoofdrol speelt. 

30 september
De lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep via Facebook om kandidaten aan te melden. Op 30 september zal DELA de top 10 en de winnaar bekendmaken.


reacties (2)

 • sjoerd

   

  ik vind gaaf dat ik genomeneert ben

  reageer
 • marcel

   

  hee sjoerd mijn stem heb je

 • Peter van Dartel Berkhey

   

  Jammer dat jullie vorig jaar geen aandacht hebben besteed aan de Gouden Venus van Milo. Toen was mijn vrouw Marnel (en we wonen in Swifterbant) genomineerd. Om in de top 10 te komen, waren stemmen nodig die we hadden kunnen binnenhalen via jullie. Jammer. Veel succes voor de drie Flevolandse genomineerden dit jaar!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert