Parkhuys is rondhangende jeugd in tuin zat

ALMERE
Inloophuis Parkhuys in Almere is de rondhangende jeugd in hun achtertuin helemaal zat. Ze gaan niet rustig in het prieeltje zitten, maar ze richten geregeld vernielingen aan. Dit keer is de ingang beschadigd omdat vandalen een grote, houten bank naar binnen hebben 'geduwd', die er volgens medewerkers helemaal niet in past. 

Op Facebook plaatste het inloophuis voor kankerpatiënten een aantal foto's van de rotzooi in de tuin. Er lagen lege zakken chips, snoepwikkels en heel veel sigarettenpeuken. Ook de bewegingsmelder voor de lamp in het prieeltje was afgedekt met een plastic tas. 

Er is aangifte gedaan bij de politie en die gaat volgens Yvonne Mullekes van het inloophuis nu 's avonds en 's nachts vaker surveilleren. Een camera ophangen kan niet, "want daar hebben we de financiën niet voor," vertelt Mullekes. 

Het is niet de eerste keer dat daders vernielingen aanrichten in de achtertuin. Vorig jaar werden de ruiten van een tuinhuis ingeslagen en is de inrichting overhoop gehaald. In 2012 werden 14 mozaïeken kunstwerken vernield. 

reacties (10)

 • piet baas

   

  Die hangjongeren heb je overal. Wat mij opvalt is dat het vaak Nederlandse/Marrokaanse jongeren zijn. Ik snap niet hoe ze maar kunnen doorgaan met kinderen krijgen, zonder onze taal te kunnen spreken, en laat staan ze voelen zich niet eens Nederlander want je ziet dat ze lak aan hebben overal. Maar dit geld ook voor de Surinaamse bob marley jongeren...

  reageer
 • Karel

   

  Ja, dat valt mij ook op. En handhaving krijgt er volgens mij maar geen vat op. Nu hebben deze jongeren toch al weinig tot geen respect voor gezag, ze doen precies wat ze zelf willen. En de gewone inwoners worden gedupeerd en moeten alles maar slikken. Almere is wat dat betreft gek geworden en zal nooit het imago krijgen wat bepaalde politici hier zo graag willen. Tenzij ze die overlastgevende hangjeugd en aanverwante criminele activiteiten, waar vaak de ogen voor worden gesloten, nu eindelijk eens tot op de bodem aanpakken. Intern de boel op orde hebben anders wordt het extern nooit wat. Eerste les van public relations.

 • asjemenou

   

  Misschien wordt het eens tijd dat we daar als noord-europese maatschappij een heel duidelijk en verdedigbaar standpunt over gaan innemen en ook naar dat standpunt gaan handelen / optreden.

 • Karel

   

  Opzouten met die hangjongeren. Ze verknallen deze stad! Als je zegt dat je in Almere woont, is dit het eerste waar de mensen het over hebben. Lekker imago en het houdt maar nooit op. Geen plek? Laat ze lekker in de tuin of de schuur of op het balkon bij hun ouders hangen, of in hun eigen straat. Eens kijken hoelang de overlast dan nog duurt.

  reageer
 • gjb

   

  Tip: Laat de politie, die tenslotte verantwoordelijk is voor het aanpakken van strafbare feiten, een (tijdelijke) camera plaatsen om daarmee de vernielers op te sporen en aan te pakken!

  reageer
 • ik

   

  geloof me ook puberes kan je het naar hun zin maken , heb regelmatig een huis vol zitten. die slenteren niet langs de weg

 • tuig van de richel

   

  Tuurlijk word jou koter weggestuurd als hij/zij zich niet gedraagt. Voed je kinderen eens op en houd toezicht dan hoeft de politie of de gemeente je kind niet in de gaten te houden. Opvoeden is een plicht voor de ouders. Helaas besteden vele ouders dit uit aan vrienden, politie en gemeente.

  reageer
 • Maarten

   

  Hangjongeren en alle bijkomende overlast! HET probleem hier in Almere! Wat zou het een mooie en fantastische stad zónder zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystedeling

   

  Ook al worden ze weggestuurd, is dat een rede om te vernielen? Als ik zie wat ze achter laten voor troep dan vind ik het niet heel gek dat mensen klagen. Natuurlijk moet er een plek zijn waar deze jongeren bij elkaar kunnen komen, maar kom op zeg slopen en afval dumpen is asociaal.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Misschien moet je het eerst verboden terrein art 461 maken en dan maar eens een hek en handhaven. Openbare ruimte wordt altijd uitgewoond.

  reageer
 • Van Haven

   

  Lijkt me in dit geval een prima oplossing. Waarschijnlijk zijn er regels die het tegenhouden. Maar regels kunnen aangepast worden.

 • Jos

   

  En de buurt die dit een schande vinden zijn ook tegen een eigen hangplek ergens verderop vanwege geluidsoverlast. Hoe hypocriet kan je zijn.

  reageer
 • Willem

   

  Dat krijg je als ze overal weg gestuurd worden .geef ze een eigen plek

  reageer
 • Jan2

   

  Ook al worden ze weggestuurd van plaatsen waar ze overlast veroorzaken, hoeven ze zich niet te gedragen als een zieke geest en andermans eigendom te vernielen!

 • Maarten

   

  Waarom denkt u dat ze overal worden weggestuurd? En een eigen plek is in eerste instantie een verantwoording van de ouders. Maar die zijn hun "Lieverdjes" wel zat, denk ik! Misschien heeft u zelf nog plek in UW achtertuin? Zal wel niet, hè?

 • ik

   

  wat dacht je ervan dat je je kinderen thuis een plek geeft hoeven ze niet langs de straat te zwalken. ook dat hoort bij opvoeden.

 • Jan2

   

  Ook al worden ze weggestuurd van plaatsen waar ze overlast veroorzaken, hoeven ze zich niet te gedragen als een zieke geest en andermans eigendom te vernielen!

 • asjemenou

   

  Lijkt me niet moeilijk om de daders te pakken te krijgen......

  reageer
 • Maarten

   

  Zeker, maar dat gebeurt juist niet, terwijl ze bij de politie bekend zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert