"Kwart miljoen aan winst hennepplantage terugbetalen"

LELYSTAD
Vier verdachten van het houden van twee hennepplantages in Lelystad moeten de gemaakte winst terugbetalen. Althans, als het aan de officier van justitie ligt. Het zou gaan om 250.000 euro. Dat bleek dinsdag voor de rechtbank. 

De plantages werden in 2014 opgerold aan de Verlaatweg, op industrieterrein Noordersluis. In de ene plantage werden 1.180 planten gehouden, in de andere 930. De vier mannen komen uit Bodegraven en Woerden. Tot nu toe hebben ze zich niet over de plantages uitgelaten, maar volgens hun advocaat geven ze bij de volgende zitting wel een verklaring. 

De zaak zou dinsdag voor de rechter komen, maar de inhoudelijke behandeling is uitgesteld tot januari volgend jaar. Dat komt onder meer omdat het getuigenonderzoek nog niet is afgerond. 

 

reacties (4)

 • Opa

   

  Aanpakken die lui, hierdoor word mooi een groot deel van de rechtzaak kosten betaald. Want wie gaat dit anders betalen, ja wij natuurlijk.

  reageer
 • Mars

   

  Dus de staat wil weer eens verdienen aan misdaad.En daarom wordt het niet gelegaliseerd. Een ander draagt de kosten. De staat verdient er alleen maar op. En o, wat zijn we weer goed bezig en wat bestrijden we de misdaad en zorgen we voor veiligheid. Hier heeft de meerderheid op gestemd...

  reageer
 • Ron

   

  Welja we stellen het maar weer een half jaar uit. Dan is het 2018 en 4 jaar geleden dat de plantages werden gevonden. 4 jaar!

  reageer
 • De accountant

   

  Terug? Alsof het eerst van een ander was. Het geld wordt eventueel gevorderd en ontnomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert