Man moet drie jaar zitten voor drugshandel

FLEVOLAND
Een man uit Dronten moet drie jaar de cel in voor de handel in cocaïne, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Dat heeft de rechtbank in Assen bepaald. De Drontenaar maakte tussen 2013 en 2015 deel uit van een criminele bende in Meppel die handelde in cocaïne en speed.

De rechtbank vindt bewezen dat hij betrokken was bij de import van 88 kilo cocaïne uit de Dominicaanse Republiek. Die drugs werden in containers met kokosnoten naar de haven van Antwerpen gebracht. Vanuit Antwerpen ging de drugs per vrachtwagen naar Nederland.

De chauffeur van het transport was een man uit Almere. Die verklaarde voor de rechtbank dat hij niet wist dat hij coke vervoerde. Dat gelooft de rechtbank niet, omdat hij één keer bij de politie heeft bekend dat hij wél wist waar de bende mee bezig was. De Almeerder moet anderhalf jaar de cel in. De hoofdverdachte in de zaak is een man uit Meppel, het neefje van de Almeerder. Hij is veroordeeld tot acht jaar cel. In totaal waren er acht verdachten in de zaak. 

reacties (2)

 • Schaapjes

   

  Deze persoon zal het nooit leren .Al 3x met plantjes gepakt. Nu dit weer volgende keer dat hij in het nieuws komt is dat er een moord aanslag op hem gepleegd is om dat hij gepraat heeft .

  reageer
 • Alweer

   

  Drugs en smokkel weer iemand uit Almere betrokken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert