Huurders OFW zuinig met gas én elektriciteit

DRONTEN
Huurders van Oost Flevoland Woondiensten zijn de afgelopen jaren niet alleen minder gas gaan gebruiken, maar ook minder elektriciteit. Dat blijkt uit een toelichting op het jaarverslag van de corporatie met woningen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. 

Isolatie
OFW heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het energiezuiniger maken van haar huizen. Dit door bijvoorbeeld het dak, gevels, vloeren en ramen beter te isoleren. De maatregelen zijn genomen in het kader van groot onderhoud van de woningen. 

Koploper
Landelijk gezien hebben de woningen van OFW inmiddels het laagste gasverbruik van alle woningcorporaties. Bij OFW ligt het verbruik een kwart lager dan gemiddeld. 

Goedkoper uit
Uit berekeningen van OFW blijkt dat huurders van wie het huis is opgeknapt en gemoderniseerd ongeveer 350 euro per jaar besparen op hun gas- en energierekening.

reacties (8)

 • Dronten

   

  Ik woon in.een gerenoveerde woning in oud dronten. Is in 2015 gerenoveerd. Qua gehorigheid wordt je er niet blij van. Leuk dat de buitenkant geïsoleerd is maar de binnenmuren zijn gewoon dun. Erg veel overlast van de buren. Ook is er een mechanische ventilatie geplaatst. Dat ding maakt een herrie ondanks dat er een speciaal geluiddempende kap is geplaatst. Grote ergenis is dat de buurvrouw de mechanische ventilatie in de nacht heeft aanstaand en daardoor niet kan slapen.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Daarom is het renoveren van oude woningen zinloos, iedere besparing van energie wordt door de milieulobby gelijk "teniet gedaan" door de energiebelasting te verhogen, terwijl de kwaliteit van de woning weinig stijgt,neem bv. de gehorigheid:!! de tussen-muurtjes blijven DUN, dus slopen lijkt mij !!!!! en nieuwbouw plegen met dikkere tussenmuren en een spouw en geen doorlopende vloerdelen.

  reageer
 • Boels

   

  Door betere isolatie gaat het energielabel richting A. Het aantal punten van de wonng volgens het puntensysteem wordt dus ook hoger. Gaat om een huurverhoging van ongeveer €10 per maand per energielabel stap omhoog.

  reageer
 • kees d.

   

  Het is best wel lekker om niet zo veel energie te gebruiken. Alleen HEEEEEEEEEEL jammer dat Den Haag daarom de belasting op energie direct omhoog gooit. Waardoor je er financieel en helemaal niets mee opschiet.

  reageer
 • Daily

   

  Een top ideeom je maandbedrag te verhogen. Hen ik toch wat Extra's. Mijn energieverbruik is door renovatie ook lager geworden. Ik kreeg € 300,00 terug. Heb ik mooi op de spaarrekening gezet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Dat is heel mooi. Wanneer komt Centrada in Lelystad in beweging?

  reageer
 • Dronten

   

  In 2015 zijn de woningen in de oudste wijk van dronten gerenoveerd. Dat hebben we gemerkt aan de energie rekening. We wonen op een hoekwoning en kregen meer dan € 700,00 terug! Een tip voor mensen met een laag inkomen, zet je maandbedrag van de energieleverancier hoger. Je ziet bij de afrekening dat je geld terug krijgt. Een bedrag bij elkaar gespaard om leuke dingen te doen

  reageer
 • jan

   

  Dan kan er wel weer een huurverhoging in

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert