Petitie tegen eigenaar van 'Knorpolder'

CREIL • Wo 2 augustus 2017 | 11:21 • Woensdag 2 augustus 2017 | 11:21
Varkenshouder Adriaan Straathof, die onder meer eigenaar is van een grote varkenshouderij in Creil, moet in heel Nederland een beroepsverbod krijgen. Dat is het doel van een petitie die is gestart door Varkens In Nood. De petitie is inmiddels meer dan 12.000 keer getekend. Het bedrijf in Creil staat ook wel bekend als de 'Knorpolder'. 

Varkens omgekomen
Straathof heeft zowel in Nederland als in het buitenland grote varkensstallen. Vorige week brandde een van zijn bedrijven in Gelderland af. Daarbij kwamen meer dan 20.000 varkens om het leven. 

"Straathof lapt regels aan laars"
Varkens in Nood heeft veel kritiek op de manier waarop Straathof werkt. Hij zou milieuregels en dierenwelzijn aan zijn laars lappen. De actiegroep wil daarom dat de varkenshouder een beroepsverbod krijgt, zodat hij nergens nog varkens mag houden. De ondernemer moet zijn bedrijven dan opdoeken of verkopen. In Duitsland heeft Straathof al zo'n verbod

''Varkens in Nood maakt misbruik van situatie''
Volgens Jan Voermans, woordvoerder van Straathof, maakt Varkens in Nood misbruik van de situatie. De organisatie wil volgens hem met de petitie bereiken dat de veehouderij in Nederland wordt geminimaliseerd. Dat Straathof het niet op orde zou hebben, noemt hij een leugen. Hij ontkent niet dat er in het verleden wel eens boetes zijn uitgedeeld. 

Inspectie Knorpolder
In Flevoland heeft Straathof de Knorpolder in Creil, waar meer dan 16,000 varkens zitten. In 2006 werd de eigenaar veroordeeld voor een boete van 10.000 euro omdat bij inspectie bleek dat 1.000 zeugen niet de vereiste ruimte hadden.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel