Fietstocht dwars door 16 bekende gebouwen

LELYSTAD
Heb je altijd al eens dwars door het stadhuis van Lelystad willen fietsen? Of dwars door de brandweerkazerne, supermarkt, snackbar of Rabobank? Op 24 september kan het tijdens de fietstocht ‘Dwars door Lelystad’. Zestien organisaties en bedrijven zetten dan hun deuren open. 

Chronische ziektes
De tocht is een idee van de Live Your Dream Foundation, van Lelystedelingen Olaf en Petra Oosterman. Ze verzorgen in teamverband zeiltochten voor jongeren met een chronische ziekte, zoals reuma, Crohn of diabetes.

Symbolisch
“Omdat deze ziektes niet direct zichtbaar zijn, worden deze mensen niet altijd serieus genomen in hun dagelijks leven”, zegt Olaf, die zelf ook chronisch patiënt is. “Met de fietstocht laten we de onzichtbare kant van veel bedrijven en van Lelystad zien. Daarmee leggen we de verbinding tussen chronisch zieken, gezonde mensen en bedrijven.” 

Meedoen aan de fietstocht is gratis. Bij de deelnemende bedrijven kan wel een bedrag gedoneerd worden. De opbrengst wordt dan door Live Your Dream gebruikt om met meer chronisch zieke jongeren tochten te maken.

Inschrijven verplicht
De organisatie benadrukt dat het noodzakelijk is dat deelnemers aan de fietstocht zich van te voren inschrijven. Er is plek voor maximaal 500 mensen. 

reacties (2)

 • Inger

   

  Fijn dat het artikel direct is aangepast en er nu verwezen wordt naar een inschrijfformulier

  reageer
 • inger

   

  Leuk idee. Jammer dat er op de website van de Foundation niets over te vinden is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert