Drie kantoorpanden worden woningen

LELYSTAD
Ten minste drie leegstaande kantoorgebouwen in het stadshart van Lelystad worden voor volgend jaar zomer verbouwd tot appartementen. Projectontwikkelaars zien kansen, nu in de provinciehoofdstad de vraag naar huur- en koopwoningen groter is dan het aanbod.

Volgens de ontwikkelaars willen mensen graag nabij het centrum wonen vanwege de voorzieningen en centrale ligging. Ook merken ze dat economische ontwikkelingen als Lelystad Airport, bedrijventerrein Flevokust en het distributiecentrum van modeconcern Inditex kopers en huurders trekt.

Hieronder een overzicht van kantoren die binnen een jaar een nieuwe functie krijgen:

De Waagh
Het verst gevorderd is de verbouwing van De Waagh, waar in het verleden het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR), ABN Amro en zorginstelling Triade waren gevestigd. Projectontwikkelaar Ready for Living uit Lelystad maakt 38 koopappartementen en een penthouse in het gebouw. Alle woningen zijn verkocht en de oplevering staat gepland voor november. Volgens Radboud de Jong van Ready for Living is er grote behoefte aan appartementen in de prijsklasse tussen 115.000 euro en twee ton, vooral omdat ze standaard sanitair en een keuken hebben. Hij heeft kopers van binnen en buiten Lelystad. 

ING-gebouw
Gorter Vastgoed realiseert in het voormalige ING-kantoor aan de Agoraweg 29 luxe en volledig afgewerkte huurappartementen. De verbouwing moet nog beginnen, maar de ontwikkelaar mikt op oplevering voor de zomer van 2018. Het gebouw grenst aan de nieuwe Parkwijk.

Gordion
Projectontwikkelaar AO Development uit Rotterdam heeft recent gebouw Gordion aan het Stadhuisplein gekocht. In het blok zitten op de begane grond winkels, maar veel kantoren op de drie bovenetages staan leeg. Er komen 24 huurappartementen met verschillende afmetingen in verschillende prijsklassen. Directeur Willem-Jan van Vijfeyken hoopt op oplevering rond de zomer van 2018. Hij heeft het pand gekocht omdat het op een mooie locatie ligt en hij positief is over de woningmarkt in Lelystad.

Neringpassage
Over enkele jaren wordt ook het gebouw aan de Neringpassage omgebouwd, waar tot voor kort de Deka Markt op de begane grond was gevestigd. Hierin zitten nu nog huurders, waaronder Dokter Bosman. Eerder dit jaar gaf wethouder Sparreboom aan dat het nog wel vijf jaar kan duren, voordat dit wordt getransformeerd. 

reacties (9)

 • Remco

   

  Wat een positief nieuws de laatste tijd voor Lelystad!

  reageer
 • Jo

   

  Het is al tientallen jaren niet anders, dan dat de vraag groter is dan het aanbod. Alleen de alternatieven worden nu doelmatiger en praktischer aangepakt.

  reageer
 • Hhdj

   

  Even een correctie op het pand aan de waag.hier zat een rabobank

  reageer
 • Ester

   

  Is dit ook voor lage inkomens en starters. Dat lees ik nergens.

  reageer
 • Maartje

   

  Nee, maar die kunnen ook gewoon buiten Lelystad een woning zoeken hoor. Het is een utopie dat er zomaar voor iedereen een woning is.

 • Barbara

   

  Lelystad gaat de status van haar inwoners opleuken door hen luxe appartementen aan te bieden, al blijft de stad zo sterk als haar zwakste schakel. Doe iets voor de wachtende jonge huizenzoeker..

 • Lelystedeling

   

  Je zou er haast vanuit kunnen gaan dat dit niet voor lage inkomens is lijkt me. Zeker niet een woning in het centrum... niet dat we nou veel centrum hebben maargoed..

 • pieter de oude

   

  Ook maar die twee "maffe" Jorritsma kantoorkolossen in Almere verbouwen tot appartementen en natuurlijk uitrusten met aardwarmte.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Hopelijk nu wel voor mensen die al jaren op de wachtlijsten staan? En niet voor een paar gelukszoekers?

  reageer
 • Thomas

   

  Als je zo jaloers bent op een ander die een dak boven hun hoofd krijgt, kun je natuurlijk ook gewoon harder werken, zodat je een beter huis kunt krijgen. "Gelukszoekers". Schaam je. Dat fabeltje is al duizend keer weerlegd.

 • Niek

   

  Waarschijnlijk voor mensen die in staat zijn een marktconforme huur te betalen, en niet afhankelijk zijn van sociale woningbouw.

 • b

   

  raar ,eerst kantoorpanden bouwen waar nog nooit iets concreets iets mee gedaan is.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Dat is al decennia gaande. kantoorpanden worden veelal niet gebouwd omdat ze nodig zijn, maar omdat er door projectontwikkelaars op verdiend kan worden. Er is al heel lang een overschot aan kantoorpanden. Niet alleen in Lelystad. Het is een goede zaak dat ze nu eindelijk eens verbouwd worden tot woningen.

 • Bas

   

  waar heb je het over? Dit gaat over Lelystad, alle genoemde ex-kantoren zijn jarenlang allemaal en volledig verhuurd geweest hoor

 • Popje

   

  Vooral huur is welkom. Daar zal een grote markt voor zijn.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Huren in hartje centrum zal wel onbetaalbaar zijn, volgens mij is huren tegenwoordig sowieso onbetaalbaar. Maar goed, soms is het niet anders.

 • Bas

   

  Vergeet niet het Van der Valk concern wat het Maerlant heeft aangekocht en interesse heeft in nog meer gebouwen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert