Restaurant Smullen & Spelen extra alert op eieren

ALMERE
Het aantreffen van het bestrijdingsmiddel fipronil op eieren zorgt er niet alleen voor dat mensen thuis de eieren in hun koelkast controleren, ook bedrijven moeten goed opletten. Zo is pannenkoekenrestaurant Smullen & Spelen in Almere Nobelhorst er heel alert op dat er geen eieren worden gebruikt die op de zwarte lijst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staan. Dat zegt eigenaar Dennis Schutte.

Sinds maandagavond bekend werd dat eieren met bepaalde codes niet moeten worden gebruikt omdat ze het schadelijke fipronil kunnen bevatten, houdt Schutte het nieuws extra in de gaten. Een lijstje met inmiddels 28 codes van de NVWA hangt in de keuken. Voordat eieren worden gebruikt controleren de koks of het nummer van het ei op de lijst voorkomt. Volgens Schutte is dat nog niet gebeurd.

Naast verse eieren gebruikt Schutte voor zijn pannenkoeken meel waarin eieren zijn verwerkt. De leverancier heeft hem gegarandeerd dat in het meel alleen veilige eieren zijn verwerkt. 

Schutte heeft van klanten tot nu toe geen vragen gekregen over de eieren en de pannenkoeken. Ondanks dat informeert hij de gasten actief over het gebruik van eieren in zijn keuken. 


reacties (5)

 • Hans

   

  Het voer wordt niet bespoten, alleen de hen.

  reageer
 • Hans

   

  Maar de boer zal stom geweest zijn om de scharrelkippen niet naar buiten te sturen als de hennen gespoten werden. Nvwa maakt hier een grote voorlichtingsfout.

  reageer
 • Lasse

   

  Dat is niet juist, tekst van de site NVWA: Alle eieren van leghenbedrijven (ook biologische, scharrel of vrije-uitloop eieren) waar het middel fipronil is gebruikt, kunnen fipronil bevatten.

  reageer
 • Barbara

   

  Scharrelei zegt allen iets over hun behuizing van de kipkes maar niets over het voer wat ze krijgen..Net zoals het meel van het pannenkoekenhuis geen garantie is dat er geen sporen van gif inzit. Geklets dus. Dat meel is niet van vandaag of gisteren in de keuken beland neem ik aan.

  reageer
 • Jos

   

  Gewoon scharreleieren nemen, die kippen zijn niet gespoten, klaar. Hoef je niet op de lijst te kijken en bovendien geven scharreleieren lekkere pannenkoeken. Ik heb zo'n idee dat zij deze al gebruiken, maar niet weten dat scharrelkippen veilig zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert