Onderzoek buurtbusverbinding Dronten en Elburg

DRONTEN
De gemeente Dronten wil samen met de gemeente Elburg onderzoeken of er een buurtbusverbinding mogelijk is. Een buurtbus is kleiner dan een normale bus. Tussen Dronten en Elburg is geen rechtstreekse busverbinding terwijl daar volgens beide gemeentes wel behoefte aan is. 

Nog niemand gelukt
Wethouder Nico Verlaan van de gemeente Dronten gaat samen met zijn collegawethouder Henk Wessel uit Elburg het onderzoek uitvoeren. Verlaan is blij dat Wessel hem wil helpen, omdat Elburg al een buurtbusverbinding heeft en dus ook de nodige ervaring. Verlaan is enthousiast over de eventuele komst van een busverbinding. "Als de busverbinding er komt dan lukt het mij en Henk Wessel om voor elkaar te krijgen wat nog niemand gelukt is". 

Bushaltes
De verbinding moet onder andere langs de Aeres Hogeschool Dronten, het centrum van Dronten, Biddinghuizen en de binnenstad van Elburg gaan rijden. "De exacte haltes waar de bus moet gaan stoppen gaan we nog bekijken", zegt Verlaan. Na de vakantieperiode wordt er meer duidelijk over de komst van de busverbinding.

 

reacties (3)

 • pieter de oude

   

  Weer betaald werk naar de kloten,stop eens met die onzinnige grote bussen van Connexxion buiten de spits, kun je met geld wat je bespaard een zinvollere dienstregeling in de dorpen en naar Elburg realiseren. (zie de busjes in Harderwijk), vertrouw eens niet op al die vervoers-deskundige van die hogescholen, die denken alleen maar in dienstregelinguren (dru's) en winst voor de buitenlandse eigenaren van die OV bedrijven

  reageer
 • HH

   

  Ja, zowel grote als kleine bussen aanschaffen, dat is efficiënt. En als de school een keer eerder uit is, kan de bulk scholieren niet mee met een kleine bus. Een kleine bus is pas echt goedkoper als er geen buschauffeur opzit, maar een taxichauffeur. Maar al die buschauffeurs alleen nog maar gebroken diensten in de spitsen te geven, is ook niet zo aardig.

 • zeker weer met vrijwilligers die de reguliere baantjes aan het inpikken zijn,is al gebeurd in Lelystad

  reageer
 • HH

   

  Hoezo banen inpikken? Er rijdt nu niets, en dat zal ook nooit met een grote bus gebeuren gezien de kosten. Dus gewoon een mooi initiatief.

 • Drontense

   

  Goed initiatief. En als er dan toch naar haltes gekeken wordt: neem dan ook een halte nabij het Veluwemeer mee voor een stranddagje bij mooi weer (vlak voor de brug bijvoorbeeld. Een klein stukje lopen is niet erg)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert