Wachttijd bij gezondheidscentrum door huisartsentekort

LELYSTAD
Patiënten van Gezondheidscentrum De Haven in Lelystad moeten deze zomer soms  een paar dagen wachten vanwege een tekort aan huisartsen. Dat komt volgens een woordvoerder door vakanties en langdurige ziekte.

Het was lastig om voldoende waarnemers te vinden. Assistentes van de huisartsen bekijken of een patiënt met spoed moet worden behandeld of wel een paar dagen kan wachten. Omdat er deze zomer ook minder assistentes zijn, kan het ook langer dan normaal duren voordat de telefoon wordt opgenomen.

Bij het gezondheidscentrum zijn 4.000 patiënten aangesloten. Die zijn door De Haven van de situatie op de hoogte gebracht.

reacties (10)

 • Ex Haven bewoner

   

  Zelfs toen ik nog in Haven woonde, moest je al een paar dagen wachten voor je bij je huisarts terecht kon, als hij er al was. Vaak kreeg je dan alsnog een vervanger. Ik heb nooit meegemaakt dat ik dezelfde dag al terecht kon. Ben blij dat ik weg ben uit Lelystad. Bel nu in de ochtend naar de huisarts en kan in de middag al terecht. Zoals het hoort.

  reageer
 • Ed

   

  Artsen hebben soms ook een vrije dag (wist u niet?). Of zijn overdag afwezig omdat er 's nachts is gewerkt. En als de werkdruk hoog is, moet een arts prioriteiten stellen. Ernstige, spoedeisende zaken gaan dan voor. Met als gevolg dat andere patiënten niet dezelfde dag nog gezien kunnen worden. Is dat nu zo'n ramp?

 • Nicolette Blom-Mulder

   

  Gezondheidscentrum de Havenwerkt samen met dezondheidscentrum Warande. en die is nog open voor de inschrijvingne voor de bdwoners van de Wartande en Hollands Hout.. Ik weet niet waar dat aan ligt.. Anders moeten er nog nieuwe huisartsen bijkomen. is dat een optie?

  reageer
 • almeertje

   

  Belachelijk. Zoals iemand schrijft. Tot oktober geen dokter. Te kunnen krijgen. Wel zorg kosten betalen. 234820

  reageer
 • Joris

   

  volgens mij zijn ze aantal mensen vergeten te informeren. Moet dus via de website vernemen dat er langere wachttijden zijn. Daarnaast worden wij ook niet op de hoogte gehouden over vertrekkende huisartsen of dat je aan een andere huisarts bent gelinkt. Nee de informatie stroom is niet geweldig bij Haven.

  reageer
 • Jacob de Groot

   

  Je kunt ook denken, mooi dat patiënten zo geïnformeerd worden. Er wordt in elk geval uitgelegd hoe er gewerkt wordt in een centrum en waarom dingen nu even anders lopen. De Haven is open voor inschrijvingen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kempenaartje

   

  Niet alleen in Haven hoor. Ook de Kempenaar kan er wat van. Daar maken de assistenten de dienst uit. Wisselen gaat inderdaad niet. Iedereen houd zijn/haar deur potdicht. De macht van de huisartsen is enorm in Lelystad.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. Kijk eens hoe de patiënten de huisartsen in de Kempenaar en de Haven beoordelen. Zij krijgen allemaal slechte beoordelingen ook op het gebied van taal.

 • Gs

   

  Woon sinds oktober hier in lelystad kan me nog steeds niet inschrijven alles zit vol/ze nemen geen nieuwe meer aan.

  reageer
 • anoniem

   

  Ik neem aan dat als je verplicht wordt een basisverzekering te nemen je dat ook verplicht een huisarts te nemen/krijgen?

 • Haven bewoner

   

  Misschien eens beginnen met werkdagen van 8 uur. Als je bedenkt hoeveel en hoe lang de koffie- en lunchpauzes duren dan kan er naar mijn weten wel een tandje of 2 worden bijgeschakeld.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Sorry maar wat een respectloze opmerking. Ik ben geen doktersassistente maar mijn ervaring is wel dat die dames altijd ontzettend hard werken om iedereen te woord te staan. Je moet je eens voorstellen dat je meer dan 10 wachten onder de knop hebt zitten en iedereen vriendelijk te woord moet staan en helpen, ondertussen staan er 4 mensen aan je balie. Maar toch altijd vriendelijk, correct en tijd maken voor mensen. Petje af voor deze hardwerkende dames!

 • Ed

   

  Nou, het is geen 9 tot 5 baantje hoor! Grote verantwoordelijkheif en als het even tegenzit respectloze onbenullige patiënten. Zou er daarom een tekort zijn in Lelystad?

 • Assistente

   

  Sorry? Met pensioen zeker? Ik werk 9 uur waarvan 30 min lunch en 15 min koffie ( niet in haven). U weet niet waar u het over heeft. De werkdruk is heel hoog maar u heeft zeker niets te doen

 • KC

   

  In Lelystad is vrije artsen keus niet mogelijk. Je kan ook niet van arts wisselen. Het is helemaal dicht getimmerd door de gezondheidscentra. En de overheid en de ziektekostenverzekeringen maar beweren dat het wel kan. Dus niet.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Ik ben toch echt een paar jaar geleden van huisarts gewisseld dus dit klopt niet helemaal.

 • ach ja

   

  Lang leve de Numerus Fixus. Daarmee wordt door de overheid al jaren het tekort aan specialisten en huisartsen in stand gehouden. Dat is dezelfde overheid die ook zo hard klaagt dat de gezondheidzorg zo duur is...........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert