Positieve reacties op omgevingsvisie Flevoland

FLEVOLAND
Er wordt positief gereageerd op de toekomstige omgevingsvisie voor Flevoland. Een kleine 15 organisaties en gemeentebesturen hebben op die voorlopige visie gereageerd.

In de omgevingsvisie staat beschreven hoe Flevoland zich de komende 10 tot 15 jaar moet ontwikkelen. De provincie zet daarbij vooral in op duurzame energie en meerdere soorten landbouw. 

Gemeenten akkoord
Uit de reacties blijkt dat de zes gemeenten in Flevoland het eens zijn met de lijn die de provincie voor ogen heeft. Vooral de ruimte voor nieuwe initiatieven wordt gewaardeerd. Land- en tuinbouworganisatie LTO kan zich ook vinden in de plannen, maar benadrukt wel dat de bestaande, en agrarische activiteiten niet moeten lijden onder nieuwe ontwikkelingen zoals zonneparken.

Zonneparken
Volgens energieleverancier Nuon kunnen toekomstige zonneparken het best worden aangelegd in de buurt van windparken, omdat dat het handigste is en financieel het meest aantrekkelijk zou zijn. Daarnaast adviseert Nuon de provincie om in de omgevingsvisie meer aandacht te besteden aan elektrische auto's en het verminderen van het gebruik van aardgas. 

De verschillende reacties worden door de provincie beoordeeld en mogelijk verwerkt in de definitieve versie van de omgevingsvisie. Die definitieve versie wordt later dit jaar vastgesteld.

reacties (2)

 • Pieter

   

  Eerder dit jaar was al ens in het nieuws dat - vooral in de NO-polder - problemen zullen ontstaan met de afwatering en dat daardoor de grond niet meer geschikt is voor de landbouw. Iemand van de LTO opperde toen dat de boeren maar beter eens uit moesten uitzien naar een andere vorm van inkomen. Dan is onnestroomleverancier DE oplossin!

  reageer
 • Zonneboer

   

  Beste Pieter, Ik weet toch zeker dat er niemand van de LTO is geweest die dat gezegd heeft. Dat is ook absoluut niet de richting die nagestreefd wordt. In dat specifieke gebied zijn OOK de ondernemers, samen met de overheden aanzet om zo goed mogelijk vanuit de bodem te denken en te handelen. Niet anders dan in de rest van ons kostbare Flevoland, maar wel met eerdere zichtbare resultaten voor als het net niet goed gaat.. Verder pleit de sector voor het vol leggen van de daken en ruimte voor gezamenlijke initiatieven qua investeringen. Op termijn zal er vast een verloren stuk ingericht gaan worden voor zonne-energie, maar laten we daar nu eerst eens voorzichtig mee omgaan.

 • Boels

   

  Nu nog even de rekening gepresenteerd krijgen. Wedden dat de maakbare-natuurclubs zich reeds in de handen wrijven? Het wordt tijd dat de overheid deze eigenbelangorganisaties links en rechts laat liggen en zelf de touwtjes weer in handen neemt. Pas dan kunnen slechte besluiten en eindeloos bedelen om geld afgestraft worden met verkiezingsuitkomsten. Nu moet je dat soort clubs ongehinderd de gang laten gaan.

  reageer
 • Lampje

   

  Eindelijk iemand die het door heeft.

 • nog bleker

   

  boels waarschijnlijk intelligenter dan iedereen. Een stukje waarin gemeenten, LTO en NUON reageren en natuurclubs mogen zich vervolgens schamen? Ik begrijp de reactie niet. Mijn advies aan Boels: kruip in een flatje ergens in de randstad waar weinig natuur aanwezig is en/of blijf lekker binnen dan heb je ook geen last van natuur. Laat anderen zoals Flevolanders en onze toeristen lekker genieten van onze mooie polders.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert