Jonge Oranjefans zien Leeuwinnen winnen

URK
Tientallen jonge voetbalfans hebben donderdagavond in de kantine van sporthal de Vlechttuinen op Urk samen naar de verrichtingen van het Nederlands vrouwenelftal gekeken.

Het publiek bestond voornamelijk uit de jonge spelers van vrouwenvoetbalteams van SV Urk. Zij zagen de Oranje Leeuwinnen de halve finale van het EK tegen Engeland winnen met 3-0. Bij het eerste doelpunt dat door de Nederlandse dames werd gescoord ging het dak eraf. Na de rust vonden de Urker voetbalfans de spanning een beetje uit de wedstrijd, maar na het tweede doelpunt van de Leeuwinnen was het enthousiasme weer enorm. Na het derde doelpunt vlak voor het eindsignaal werd de polonaise ingezet.

Jannie Snoek van SV Urk merkt dat de aandacht voor vrouwenvoetbal de laatste tijd enorm toeneemt. Het aantal aanmeldingen van meisjes bij de voetbalclub is gestegen.

Oranje staat zondag in de finale tegen Denemarken. Dat land kwam Oranje tijdens de groepsfase ook al tegen. Toen wonnen de Leeuwinnen met 1-0.

reacties (1)

 • almeertje

   

  Hopelijk naar de finale. Succes. Erg goed potje voetbal dames

  reageer
 • Goal!

   

  Houd toch eens op met die naam 'leeuwinnen'. Wie heeft dat ooit de wereld ingebracht? Een achterlijke benaming, het heeft iets denigrerend, alsof vrouwenvoetbal niet serieus hoeft te worden genomen. We noemen de mannen toch ook geen Oranje Leeuwen? Bij vrouwenvoetbal hoort gewoon de naam Nederlands vrouwenelftal, dat klinkt een stuk serieuzer. En nee, ik heb helemaal niets met voetbal, noch mannen noch vrouwen, maar erger me wel aan onderscheid tussen mannen en vrouwen. Uiteindelijk telt alleen de prestatie.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert