Omwonenden A6 waarderen informatieavonden

ALMERE
Omwonenden van de snelweg A6 in Almere waarderen de informatiebijeenkomsten van Rijkswaterstaat. Dat bleek donderdagavond bij één van die bijeenkomsten. Daar kunnen ze alles te weten komen over de talloze werkzaamheden.

Rijkswaterstaat verbreedt op dit moment de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost. Om de weg ruimte te geven moeten er vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten worden vernieuwd. Het intrillen van damwanden en het heien van funderingspalen zal volgens Rijkswaterstaat geluidshinder opleveren.

De aanwezige bewoners zeggen blij te zijn met de regelmatige updates. Ook verwachten zij dat het wel meevalt met de overlast. De verbreding van de A6 moet in 2022 klaar zijn.

reacties (9)

 • Regina

   

  Trek de verbreding van de A6 door tot Lelystad. Het is nu zelfs in de vakantie periode sukkelen met 90 km p.u. tot aan de verbreding bij Almere. Fijn vooruitzicht met straks nog véél meer verkeer als vliegveld open gaat.

  reageer
 • Ron H

   

  Ik wordt zo ziek van mensen die beweren dat er geen informatie was ... heeft op vele plekken gestaan . En als je niks wil missen schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van dit project. Maar nee alleen maar de 'schuld' bij anderen leggen. En gek staan te kijken dat het bericht niet op je nachtkasje ligt.

  reageer
 • michael

   

  precies als je jezelf inschrijft krijg je netjes een mail of nieuwsbrief van RWS( of site" van A naar Beter " ) waar de planning van de werkzaamheden voor de komende 2 a 3 maanden instaat, info avonden enz. Op de site van de gemeente en van omroep Flevoland wordt het ook vermeld.Het is toch misschien van ik " moet "wat te zeuren hebben over de a6 en Floriade.. en vooruit lopend... de Hogering zal de komende jaren ook niet beter worden i.v.m. verbreding tot aan Muziekwijk !!

 • Steven Stedenwijk

   

  Jammer altijd dat men met dit soort verhaaltjes achteraf plaatst zonder de informatieavond van te voeren aan te kondigen. Ook vreemd dat RWS geen bericht rondstuurt terwijl van andere zaken wel informatie gestuurd wordt.

  reageer
 • CT

   

  Tot uw teleurstelling moet ik u echt aangeven dat in alle lokale informatie websites, ADW, en stadhuis dit wordt meegedeeld. Dat u het heeft gemist wil dus niet stellen dat het niet geweest is.

 • michael

   

  nou prima hoor.. bouwen zonder overlast kan niet en als ze net zo snel zijn als het traject Diemen - Muiderberg... klaar in 2017 i.p.v. 2020 is het helemaal mooi.

  reageer
 • Hannes

   

  Als de onzekere financiële Floriade/woonwijk in 2022 niet doorgaat; of zelfs niet te spraken was gekomen; blijf men dan nog beweren dat de infrastructuur van de A6, het zelfde was gebleven!! "Of houdt RWS toch maar een slag om de arm, wat betreft het inzakken van de grond en het inzakken van de Floriade!! Om dan het project toch nog eerder klaar te hebben!!

  reageer
 • CT

   

  Hannes, de aanpassingen van de A6 liggen in zijn geheel los van de Floriade. Wat wel waar is dat door de komst van de Floriade werkzaamheden eerder worden uitgevoerd. Er is gewisseld met de bouw van de A9 ter hoogte van Amstelveen. Daar komt een verdieping van de A9. In het gehele plan van de Floriade moet ook over de nieuwe afslagen, en het nieuwe busstation was ook al onderdeel van de eerdere plannen. Ja die behelzen oa het op maai niveau brengen van de A6 ter hoogte van Almere Haven. Tja we raken de mooie skyline van Almere kwijt. Er zijn woningen en bedrijven afgebroken om de skyline te bouwen. Immers moest men vanaf de snelweg het mooie Almere zien liggen. Er worden best kostbare fouten gemaakt, maar de verbouwing A1/A6/A9 was het feitelijke antwoord op het door trekken van de A6 via het het natuurgebied bij Weesp. Ik raag me meer af hoe gaat het nieuwe busstation bereikbaar worden, sta je boven op de snelweg niet in de wind, daar kan ik op dit moment nog geen informatie over vinden.

 • De ingenieur

   

  Altijd merkwaardig dat lieden zonder passende ervaring of opleiding het beter denken te weten.

 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Wat een farce dit zo optimistisch gestemde bericht. Blij met de updates kan ik me nog wel voorstellen, maar vijf jaar vooruit kijken en verwachten dat de overlast naast een bouwput van een grootschalig werk als dit wel mee zal vallen, lijkt me ongeloofwaardig, en anders naïef. Ach, er zal wel iemand zijn geweest die zoiets heeft gezegd.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dit soort projecten verlopen routinematig volgens plan. Uw angst is nergens op gebaseerd.

 • albert de graaf

   

  is er een overzicht wanneer en waar die avonden zijn ?

  reageer
 • albert de graaf

   

  is er een overzicht wanneer en waar die avonden zijn ?

  reageer
 • Pzaal

   

  Krijg last van het geluid. Sorry het is al gebeurd. Zeuren bij voorhand 😂?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert