Festival voor 65-plussers op de Esplanade

ALMERE
Eind deze maand wordt op de Esplanade in Almere een festival georganiseerd voor 65-plussers. Het Forever Young Festival is gratis toegankelijk en moet een jaarlijks terugkomend evenement worden. Het doel is om eenzaamheid onder ouderen terug te dringen.

Het festival is volgens de organisatie het grootste senioren festival van Nederland. Het wordt een dag vol met muziek, theater, workshops, spel en beleving. Bekende artiesten als Willeke Alberti, Berdien Stenberg en Anita Meyer treden er op. Ook is er een nostalgische kermis en een reuzenrad. 

Als er mensen zijn die nog geen 65 zijn en wel willen komen, kunnen ze dat alleen als ze met een oudere meekomen en zelf minimaal 18 zijn. Alle bezoekers kunnen hun gratis kaartje online bestellen. 

De organisatie hoopt dat er 10.000 bezoekers komen. Het festival is op 23 augustus van 10:00 tot 20:00.

reacties (36)

 • e.

   

  Weliswaar hoor ik bij die leeftijd maar ik ga niet omdat ik 1.iets anders te doen heb en 2.een festival mij niet interesseert. Maar ieder zijn meug....

  reageer
 • Jantje

   

  Één dag voor 65 plussers, en één dag voor de jongelui, dan kunnen ze ervaren hoe gezellig het de jaren 60 en 70 ook kon zijn!

  reageer
 • Karel

   

  Excuus, verkeerd gezien.

  reageer
 • Emma

   

  Mooie reactie waar ik helemaal achter sta!

  reageer
 • Emma

   

  😂 Ik reageerde ook niet op u, maar op iemand die zonder antwoord te geven reageerde op mijn posting.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees Reeuwijk

   

  Wij zijn 80/78 jr en wonen ca 22 jaar in Almere via Amsterdam/Amstelveen ( Koop ) en wonen hier naar volle tevredenheid.Natuurlijk heb je soms wat last van bv de muziek als de wind jou kant op staat en tegenwoordig is het sluiten 24.00 uur. Wij vinden wel dat veel Almeerders lopen te klagen om niets en of het nu geluid is of groen of Florida of de voorzieningen of vervoer of infra structuur , deze bewoners hebben zeker niet anders te doen en vervelen zich .Wij begrijpen dit niet en wij willen deze bewoners aanraden om te verhuizen naar de Grote Steden dan heb je drukte of zoals velen al zeggen lekker naar een huisjes op de hei.Onze kinderen/kleinkinderen wonen hier en zijn ook hier geboren.Wij hopen zeker nog 10 jaar mee te gaan en dat Almere zich verder mag ontwikkelen.

  reageer
 • Karel

   

  Tel uw zegeningen met die flarden van geluid. Waarom zou ik uw vraag beantwoorden? Is de locatie voor festivals mijn verantwoording? Volgens mij ligt die bij de gemeente, en die is bekend met de gigantische overlast voor bewoners van het centrum, maar heeft daar maling aan. Maar goed, ruimte zat in de polder. Iedereen gelukkig.

  reageer
 • Emma

   

  Maar u beantwoordt mijn vraag niet waar volgens u de festivals dan wel gehouden mogen worden. Ik hoor natuurlijk ook regelmatig flarden geluid, van festivals, van sportvelden etc, zeker als ik in de tuin ben, waar ik veel vertoef, maar ik stoor me er niet aan. Je ergens aan ergeren is ook een keuze ...

  reageer
 • Emma

   

  Het voordeel van festivals in de stad is dat het voor iedereen bereikbaar is. Niet iedereen heeft nl een auto ... hier kun je met de bus naar toe. Ik ben zelf niet zo'n festivalganger, en de artiesten die op dit festival komen zijn niet mijn favorieten ( k ben trouwens ook nog geen 65 😊), maar ik juich het initiatief toe. Eerst werd er voortdurend geklaagd dat er in Almere nooit iets te beleven viel en nu wordt er weer te veel georganiseerd .... 🤔

  reageer
 • Emma

   

  Natuurlijk kan er van alles veranderen. Maar als je in Stad woont, zeker richting centrum, kun je verwachten dat je geluids'overlast' krijgt.

  reageer
 • Karel

   

  U doet net alsof u slimmer bent dan ik met waar u bent gaan wonen. Soms ben je in een woonomgeving gaan wonen die, net als de uwe, mooie verwachtingen had. Maar gemeente en omgeving werken niet mee en alles verandert nogal ingrijpend. Tel uw zegeningen. Uw omgeving, zelfs uw straat, kan morgen anders zijn, en u doet er niets aan. U zegt: afwachten wat decibellen betreft. Dat is nu juist het probleem, mevrouw. Het is precies ook wat de gemeente doet. Afwachten en daarna de klachten aanhoren omdat bij grote(re) festivals bijna altijd het aantal decibellen wordt overschreden. Ik gun ieder zijn plezier en zijn hobby, maar waarom moeten anderen daarvan meegenieten.

  reageer
 • caressa53

   

  Het lijkt mij een mooi initiatief. Zullen wij eerst maar eens afwachten hoe het met de decibellen gesteld zal zijn. Natuurlijk heeft iedereen recht op woonplezier, maar inderdaad in het centrum van een stad heb je meer overlast, net als dat je bij een school of speeltuin met joelende kinderen woont. Ik heb bij de koop van mijn huis daar wel rekening mee gehouden. Geen drukke autostraat, geen marktkabaal voor de deur. Ja soms hoor ik bij een bepaalde windstand vlagen van festivals, of de trein of de bus, maar we leven nou eenmaal niet in een stilte maatschappij. Ik hoop dat veel mensen er plezier aan mogen beleven!

  reageer
 • Joepie

   

  We hebben 20 jaar lang een pracht van een nostalgische evenement gehad voor alle leeftijden, waarom het plotseling was afgeschaft blijft altijd nog een ?? Ondanks Sietsce zal het een leuk evenement worden. En daarna weer tot de orde van de dag.

  reageer
 • Paul Offerman

   

  Prachtig interview met Sietse Dugour over het festival. Super initiatief. Hulde voor zijn doorzettingsvermogen en overtuigingskracht, waardoor zoveel bekende artiesten hun medewerking geven. Nu alleen nog even mooi weer en er is een nieuwe traditie geboren. Het kán in Almere. 😎

  reageer
 • Karel

   

  Danny, uit meerdere ervaringen weet ik zeker dat dat NIET zo is! De gemeente geeft dat zelfs toe dat zij er in het weekend hier niet voor zijn, betreuren de overtredingen, maar klagen achteraf kan altijd. Tja ... En waar ik zo ziek van word, is dat je zelfs wonende nabij het centrum al steeds van bepaalde lieden moet horen: "zoek een hutje op de hei, niet zeuren, dan had je daar maar niet moeten gaan wonen." Ben je vogelvrij in Almere dan, moet je alles maar pikken? Almere is geheel festivalgek geworden, en de landelijke tendens is ook steeds meer dat we doodgegooid worden met festivals, dat er geen rust meer voor de mensen is als je maar enigszins in de buurt woont. Belachelijk dat in woongebieden grote festivals worden gehouden, genoeg plek in de polder.

  reageer
 • Emma

   

  Haha, van welke planeet kom jij? Bingo, doofheid .... het gaat hier over 65+, niet over 90+ ( mijn vader is trouwens bijna 90, maar niet doof en aan bingo moet hij echt niet denken 😂)

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Gelukkig zijn er nog mensen die dit soort evenementen organiseren. In dit geval een jonge ondernemer met een goed zakelijk instinct en het hart op de goede plaats. Daarom Sietze, een welgemeend chapeau voor jou!

  reageer
 • Danny

   

  Karel uit ervaring weet ik dat er netjes iemand komt van de gemeente die meering doet. Ook inhet weekend. En als je dicht bij het centrum woont kun je dat verwachten. En owee als er nooit wat wordt gedaan voor jongeren dan klaagt iedereen weer dat ze ergens rond hangen en overlast veroorzaken. Bij andere destivals zie ik altijd geklaag dat er nooit eens aan de ouderen wordt gedacht. Nu is er een festival voor ouderen en en is weer niet goed. Als je rust wil moet je lekker op de veluwe gaan wonen, maar dan zal het ook niet goed zijn omdat de vogels om 5 uur al beginnen met fluiten. Zoveel mensen zoveel wensen. Gun een ander ook eens zijn plezier.

  reageer
 • mooi dat er ook eerlijke reacties zijn van mensen die hier graag naar toe willen komen. gonnie en drontense: ik hoop dat jullie elkaar op een of andere wijze kunnen vinden en ga samen leuke dingen doen.

  reageer
 • Kim

   

  Ik wil wel gaan mar ben met 41 te jong als er 65+ ers zijn waar ik mee mag graag.....let ik wel op de tasjes en de rollators als jullie uit je dak gaan op willeke😉

  reageer
 • Jan

   

  spijtig dat uw woongenot zo verknalt wordt door festivals. Kom bij ons in de Noordoostpolder wonen en dan heeft u binnen kort een dagtaak aanklagen over stijgend vliegverkeer. Ruilen van woning?

  reageer
 • Rene

   

  Want boven de 65 ben je doof en wil je vroeg slapen. Nou, nou, nou...

  reageer
 • Drontense

   

  Dat vindt ik nou ook . Gewoon vanaf 55 jaar is toch leuk om daar heen te gaan.

  reageer
 • Claartje

   

  Ik woon niet in Stad Centrum maar erbuiten. Een bewuste keus. Het maakt met grote festivals tegenwoordig nauwelijks meer uit waar je woont. Zelfs in Haven en andere delen van Almere zij n bepaalde festivals te horen. Zo hard is het !!

  reageer
 • Karel

   

  U kent de leeftijd van Claartje? Zelf heb ik wel een idee van de eisen die worden gesteld, maar u bent te goeder trouw en vergist zich in wat vervolgens komt. De vergunning is verstrekt, maar op de dagen van de festivals zelf taalt niemand meer ergens naar, noch de gemeente noch de festivalorganisatie. Handhaven van decibellen is er niet, want gemeente werkt niet in het weekend en 's avonds, en de politie weet niet wat volgens de vergunning toegestaan is. Deze hapering in de wet kennen de festivals helaas maar al te goed, ook uw hiphop en hardcore. Natuurlijk kun je als geërgerde burger achteraf klagen over de takkenherrie en het aantal decibellen dat je zelf hebt gemeten, maar dan is de schade al aangericht. Zo gaat het al jaren! Dit seniorenfestival zal gezien het vocale aanbod niet anders zijn, en wordt een gegalm en wederom een takkenherrie van jewelste.

  reageer
 • Karel

   

  Het is een algemeen misverstand dat ouderen minder horen dan jongeren. Het is allang een bewezen feit dat gehoorschade bij jongeren onrustbarend is en steeds verder toeneemt. Dankzij knallende muziek via de oortjes van welk apparaatje dan ook, het liefst op het hardste niveau, en natuurlijk al die dreunende festivals, die vanwege de toenemende doofheid een steeds harder niveau voor de jongeren moeten hebben. Ik vermoed gehele doofheid op middelbare leeftijd.

  reageer
 • Gonnie

   

  Een heel goed initiatief👍🏻 Jammer dat het oas vanaf 65 is. Kan ook met niemand mee komen want ik ken niemand die 65 is. Waarom niet voor 50 plussers? Ik ben 54 en voel me ook eenzaam.

  reageer
 • Lol

   

  Lijkt me hartstikke leuk. Ben dan nog geen 40 maar 't is weer es wat anders🙂 Top!

  reageer
 • Emma

   

  Waar zou u de festivals willen zien? Als je in een stadscentrum woont hoort dat erbij, anders had u voor een van de andere stadsdelen moeten kiezen. En nu u weet wanneer het is kunt u gezellig een dagje-weg plannen.....

  reageer
 • Marit887

   

  Eens met Claartje ik woon in een van de boulevardflats en ben wel klaar met al die festivals in dichtbewoond gebied. Naast een ziekenhuis ook nog eens. Over het water nog eens extra hard. Waarom moeten wij daarvan meegenieten?

  reageer
 • Astrid

   

  Wat een leuk initiatief! En een prachtig doel ook om de eenzaamheid terug te dringen. Ik behoor niet tot de doelgroep maar had graag naar de nostalgische kermis gegaan.

  reageer
 • michael

   

  Helwegen doet de bingo !! haha wat een huishoudbeurs/Libelle zomerweek gehalte !! en qua geluidsoverlast zit het ook wel goed.. zal wel hard zijn i.v.m. doofheid en zal wel vroeg afgelopen zijn omdat ze willen slapen....

  reageer
 • m.de kievit

   

  Leuk! maar waar kan ik kaarten bestellen?

  reageer
 • Ron H

   

  Ik ben blij ik hoef en mag er niet naar toe. Ik ben heel beniewd of ze het bezoekersaantal gaan halen en dan wel de 65 plussers (niet de begeleiders meetellen) maar hardstikke leuk dat het wordt georganiseerd .. nog paaaaaaar jaar wachten ... kijken of het er dan steeds is. Nb zijn er meer van dergelijke festivals in NL?

  reageer
 • Danny

   

  Eindelijk is er iets voor klaag generatie en de eerste reactie die ik zie is weer geklaag. U heeft geen idee welke eisen gesteld worden om een festival te organiseren. Dus ga er maar van uit dat ze aan alle regels voldoen. En wat betreft het geluid, daar doe niks tegen. Mag zelf nog geen 40 zijn, maar Willeke en Anita meyer wil ik wel zien. Is weer eens wat anders dan Hip Hop of Hardcore feesten weer ik normaal heen ga.

  reageer
 • Claartje

   

  10.000? Op de Esplanade?? Hoe zit dat met de veiligheid? En hoeveel decibellen kunnen omwonenden nu weer verwachten? Zoiets als Bevrijdingsdag waarbij je gillend je huis verlaat? Sorry voor andere omwonenden maar hopelijk staat de wind niet richting Filmwijk. Al zal het op het verwachte decibellenniveau weinig uitmaken. Esplanade? Slecht festivalterrein!324732

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert