Goed idee voor platteland? Meld het Omroep Flevoland

FLEVOLAND
Omroep Flevoland is op zoek naar inwoners, bedrijven of organisaties die een goed idee hebben voor het platteland. Aanleiding is het beschikbaar stellen van 1,5 miljoen euro door de provincie Flevoland voor projecten die de leefbaarheid stimuleren.

Voor ieder goedgekeurd initiatief is minimaal 10.000 euro en maximaal 500.000 euro beschikbaar.

Omroep Flevoland is benieuwd welke ideeën er in de provincie leven, en geeft bijzondere plannenmakers de kans om hun idee toe te lichten.
 

reacties (28)

 • triesvolk

   

  Helemaal mee eens Lelystad Airport uitbreiden en daarnaast een mooi en nieuw F1 circuit neerleggen waar wel naar hartelust geracet kan worden en niet (zoals in Zantvoort) maar drie dagen per jaar ivm zogenaamde geluidsoverlast voor Zandvoort.....

  reageer
 • Bert

   

  Sjoerd ik kan je gerust stellen deze windmolens die er nu staan gaan bijna allemaal weg heb je toch je zin. Maar voor deze molens komen wel nieuwe voor in de plaats die hoger en meer energie kunnen opwekken dus goede zaak vindt je niet.

  reageer
 • Gerrit

   

  Dit is het beste idee. Weg met die landschapsvervuilende windmolens. Vervolgens : Weg met dat waardeloze vliegveld Lelystad.

  reageer
 • Dirk

   

  wel nee uitbreiding vliegveld lelystad met nog eens 3 banen , ruimte zat daar die uitbreiding zal nodig zijn straks als lelystad airport gaat groeien naar 25000 start en landingen en zelfs nog verder

  reageer
 • Bert

   

  Mijn vraag is wel wie bepaalt dit zomaar om zoveel geld hiervoor uit te trekken, het is gemeenschapsgeld als de floriade een paar ton hoger uitvalt staat iedereen rechtop. Ik zou wel eens willen weten wie er verantwoordelijk Is als er misbruik van wordt gemaakt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Eddy

   

  Parkeerplaats voor Lelystad Airport?

  reageer
 • Sjoerd

   

  Al die lelijke windmolens omzagen?

  reageer
 • George

   

  Een nieuwe Flevohof!

  reageer
 • Maartje en Bas

   

  Stoppen met het vliegveld Lelystad en van dit gebied landbouwgebied maken of een groot veld met zonnecollectoren.

  reageer
 • Den

   

  En dat voor 1,5 miljoen! Moet je op zijn minst wel Wit-Russische bouwvakkers gebruiken...

  reageer
 • Richard

   

  Zorg voor genoeg overnacht plekken langs het water zodat je een jacht boot verhuur kan starten. We hebben genoeg water en leuke haventjes in de steden om deze toeristen met open armen te ontvangen

  reageer
 • Richard

   

  Even iets anders het zal mooi en informatief zijn om op alle akkerlanden informatie borden te plaatsen met wat er daar verbouwd wordt. Op deze manier kan een stadsbewoner een beeld krijgen van wat er wordt verbouwd en hoelang het duurt om te groeien en in welke tijd het wordt geoogst. Krijg he een band met je woonomgeving

  reageer
 • Dirk

   

  huur subsidies bestaat al 11 jaar niet meer dus dat scheelt al een subsidie johan

  reageer
 • Harco Bergman

   

  Ik mis recreatie als speerpunt. NBT Nederlands bureau voor toerisme roept dat Amsterdam vol raakt. Liggen daar geen kansen voor Flevoland in deze visie?

  reageer
 • Johan

   

  Dat willen de mensen die het meest schreeuwen niet dien. Grote kans dat die personen alle potjes het best weten te vinden. Prima hoor, maar stop dan met uitkramen van onzin bij de vraag wat er met Flevoland zou moeten gebeuren. Dit soort mensen willen overal natuur maken maar willen vervolgens niet zien dat de "natuur" dood gaat en vervolgens blijft liggen als oud vuil. Maar dan is het wel natuur!

  reageer
 • Johan

   

  Laten we beginnen met in Nederland alle huur subsidies op te heffen. Iemand wil kinderen? Prima maar de opvang betaal je zelf ipv dat ik dat moet doen en ga zo maar door. Kunst aan de muur in een museum, prima maar de bezoeker gaat het maar eens betalen. Je wilt in een fanfare, prima maar betaal alle kosten even zelf. U wilt natuur? Geen probleem maar de kosten? Vergeet niet mensen, overal zit subsidie op. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is er. Dus doe het niet zo brengen dat enkel boeren bedrijven dit krijgen. Ineens wordt er gekeken naar kosten terwijl de boeren aan veel eisen moeten voldoen ( gelukkig wel, en dat is maar goed ook), maar stel deze eisen dan voor alle landen waarvan wij importeren ook. Hier hebben dieren over het algemeen een goed leven. En helemaal als dit vergeleken wordt met landen waar regels minder zijn of minder worden gecontroleerd. Vlees uit Argentinië wat vol gespoten is met groei hormonen, daar zit ik niet op te wachten.

  reageer
 • slim

   

  Binnen 1 jaar al die wildgroei aan foeilelijke windmolens vernietigen. Het markermeer droogleggen en geheel voorzien van zonnecollectoren. Dan lijkt het net een meer, maar levert geheel nederland van energie.

  reageer
 • sherlock

   

  Maak het polderplatteland wat meer afwisselend zoals op het oude land. Afwisselende groen/ boompartijen clusters van woonhuizen, dus niet alleen woonhuizen in de dorpskernen ,eventueel een paar meertjes. Vul maar in.

  reageer
 • Hans

   

  Gelukkig krijgen mensen uit de stad geen subsidies... Zonder alle huursubsidies en andere potjes zou men ook niet rondkomen in de grote steden.

  reageer
 • Amme

   

  Wat bedoel je hiermee? Hoezo lekker Duurzaam?.... zucht, Bij iedere discussie tref je wel iemand aan die zich erin wil mengen, niet gehinderd door enige kennis, wat doet die persoon? Het woord 'duurzaam' uitkraaien..... waarom, wat heft duurzaam met dit onderwerp te maken?

  reageer
 • Dirk

   

  laten ze er maar woningen bouwen daar is een tekort aan , wat er van t platteland af komt gaat toch naar t buitenland aan voedsel, dus bouw maar vol met woningen .

  reageer
 • Emma

   

  En zo lekker duurzaam..... Laten we van Nederland 1 groot industrieterrein maken !

  reageer
 • tsjaa

   

  Wat zullen we eens eten..... producten met graan uit Oekraine, Melkproducten met melk uit Oekraine, ehh aardappelen uit Frankrijk, Uien en knoflook uit frankrijk ehhh worst uit Duitsland, lekkere Hammen uit Spanje.... Keuze genoeg lijkt me... Je moet de vraag omdraaien: Als alle landbouwsubsidies stoppen wat moeten de boeren dan eten!

  reageer
 • Marcel

   

  Ja of mensen die hun verstand gebruiken en zien dat aardappelen, groenten en fruit goedkoper en veel efficiënter is door op grote schaal te verbouwen en/of te importeren. Wanneer boeren in NL geen subsidie meer zouden ontvangen gaat 80% failliet, zoals elk normaal bedrijf behoort te gaan als er geen winst zelfstandig gemaakt kan worden. gelukkig voor de slimme boeren zijn er mensen als Johan die 2 keer willen betalen voor producten, slimme johan

  reageer
 • Johan

   

  Oooh wat zijn er toch altijd nog kortzichtige mensen.... wat ga je dan eten?

  reageer
 • racen

   

  F1 circuit

  reageer
 • Marcel

   

  Bestemmingsplan wijzigen voor alle landbouwgronden naar commerciële/industrie gebieden. Platteland in NL is niks meer dan gesubsidieerde banen genoemd: Boeren

  reageer
 • Edwin Broertjes

   

  Met stip op 1: Fatsoenlijk snel internet!! De meeste huishoudens in het buitengebied komen niet verder dan 1 Mbit. Netflix, interactieve TV, etc. allemaal onmogelijk met zo'n trage verbinding.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert