Waterschap belooft hulp aan sportvissers

LELYSTAD
Het Waterschap Zuiderzeeland wil kijken of zes locaties voor sportvissers beter kunnen worden onderhouden en of er plaatsen bij kunnen komen. Die toezegging doet het waterschap aan de Hengelsportvereniging Lelystad Dronten.

De vereniging vindt dat zes officiële plekken binnen en buiten de stad veel te weinig zijn voor de ruim 3600 leden. Daarnaast klaagt de vereniging dat het waterschap veel wedstrijdlocaties slecht onderhoudt.

Zo is een stuk langs het Gelderse Diep volgens secretaris Ger Gilissen onbruikbaar, omdat de hengels vast komen te zitten in de waterplanten. Die kunnen ongestoord groeien, omdat het waterschap er niet maait en de bodem niet baggert. 

Volgens Gilissen heeft de hengelsportvereniging meermaals bij het waterschap geklaagd, maar is er nooit iets gebeurd. Sportvissers mijden de plek dan ook. Elders in Lelystad zijn visplaatsen ook overwoekerd.

Communicatie
Ecoloog Martijn Hokken van het waterschap Zuiderzeeland weet niet waarom de meldingen niet zijn doorgekomen. Hij gaat zich inzetten voor meer onderhoud. Hokken vindt dat de vissers hun sport goed moeten kunnen beoefenen. Tegelijk herinnert hij eraan dat het waterschap door Europese richtlijnen verplicht is geweest de slechte waterkwaliteit in de vaarten te verbeteren. Om blauwalgen en kroos tegen te gaan is het juist goed dat er waterplanten zijn. Hokken erkent dat het koordansen is tussen de waterkwaliteit en de belangen van de sportvissers.

Polderkampioenschap
De Hengelsportvereniging Lelystad Dronten trok in juni ook al aan de bel, omdat door de waterplanten de Polderkampioenschappen op 20 augustus onmogelijk leken. Inmiddels is de locatie goed genoeg en kunnen de wedstrijden er doorgaan, zegt Gilissen.

Ook roeivereniging Pontos heeft aangegeven geregeld in het Gelderse Diep vast te zitten in de waterplanten.

reacties (17)

 • Theo de Vries

   

  Kan de meneer van het waterschap misschien eens uitleggen wat het verband is tussen waterplanten en GEEN blauwalg? Het Bovenwater zeer rijk met waterplanten, nu weer blauwalg net als de andere jaren, Gelderse Diep veel planten en...... blauw alg!

  reageer
 • jeroen

   

  Gooi er graskarper op

  reageer
 • Rico

   

  "Sport"vissen ..... ik zie de sport niet. Ik zie dierenmishandeling.

  reageer
 • Mar

   

  En wij dan. Zijn wij ook niet belangrijk. Wij betalen toch ook om te kunnen vissen.

  reageer
 • kees d.

   

  Sportvissers, Mountainbikers en Wielrenners iedereen moet wijken. Hebben allemaal lak aan regels en schreeuwen honderd uit als het niet goed gaat. En als sportvissen zo'n natuur belevenis is zouden minder van de natuur moeten slopen en meer moeten lopen om hun uitrusting aan de waterkant te krijgen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • maar als ik het goed begrijp wordt er alleen wat gedaan op de lokaties van de wedstrijd vissers,en de recreatieve vissers dan, deze betalen ook ruim 40 € voor een hoop ergernis,kunnen ook nergens terecht in en om Lelystad door achterstallig onderhoud waterplanten,dikke rijen riet langs de oevers van div kanalen..

  reageer
 • Poe

   

  Maar gelukkig is het waterschap hun nog niet zo lang geleden miljoenenpand voor miljoenen aan het verbouwen...dat alle kanalen en meten volgroeien boeit niet zolang de ambtenaren er maar goed bij zitten

  reageer
 • Robert van putten

   

  Ook in de schouw bij de kinderboerderij en het meer en de sloten daarna omheen stikt van de enorme lelie velden en de sloten zijn 1 meter diep maar niet bevisbaar omdat er 70 cm hoog het wier er in staat

  reageer
 • Kcirtap

   

  Langs bijna geen enkele sloot in Lelystad is normaal te vissen. Alleen al om de grote hoeveelheid riet! Naar mijn idee maaien ze pas na de zomer! Laatst zomer is het maar lastig om simpel even ergens je dobber in te gooien!

  reageer
 • Nl

   

  Het water in het bultpark zelfde verhaal heb er avonden gezeten en alleen maar groen aan me haak.... echt schandalig vissen is er niet leuker op geworden.

  reageer
 • KC

   

  In de spoorsloot bij de Kempenaar staan 2 invalidensteigers die totaal niet te gebruiken door het veel aanwezige riet. De sloot is bijna helemaaldicht gegroeid. De sloot is door ProRail ook te ondiep aangelegd. Hij was 1,20 meter zoals het hoord, maar nu 0,75 meter. Maaiboten lopen direct al vast en er is minder waterberging. De gemeente heeft totaal niet gereageerd bij oplevering. Zijn de steigers wel bekend bij het Waterschap?

  reageer
 • Bb

   

  En het bovenwater wordt daar nog wat aan gedaan

  reageer
 • Lelygatter

   

  Goede zaak, dat ze langs het Gelderse diep niet meer kunnen vissen, rijden al het gras kapot met hun auto en aanhanger, kan met je hond niet op de uitlaat route lopen, is helemaal dicht geparkeerd vanaf de Horst brug tot het zij kanaal. Parkeren ook op het fietspad ernaast en op het voetpad, plus het voetpad omhoog naar de Horst brug, er is ruimte zat verderop, waarom daar niet? Wij betalen om onze honden daar uit te kunnen laten, als er tenminste geen loslopende Staffordshire terriër loopt, maar dat is een ander onderwerp.

  reageer
 • Inger

   

  Sportvissers betalen meer dan jij aan hondenbelasting betaalt: je moet verplicht lid zijn van een Hengelsportvereniging (lidmaatschapskosten) om een Nationale Vispas (ook weer kosten) aan te kunnen vragen.

 • sloten rond de zuigerplas zien er ook niet uit

  reageer
 • st

   

  Ecoloog Martijn Hokken van het waterschap Zuiderzeeland weet niet waarom de meldingen niet zijn doorgekomen Dit is veelal normaal bij overheidsinstanties. Veel arbeiders, veel computers , doch alles zonder overleg, ieder voor zich..en na mij de zondvloed, is vaak de mentale instelling bij de huidige generatie...

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Wat makkelijk veroordelen weer..................

 • jeroen

   

  Goed bezig, het is een begin!

  reageer
 • Mar

   

  Wat dacht je van het water tussen de waterwijk en de landerijen wat naar het grote vaart gaat kan je ook niet meer vissen. Maar wel betalen. Echt schandalig

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert