GroenLinks hekelt 'bemoeizucht' ondernemersclub

DRONTEN • Vr 4 augustus 2017 | 13:57 • Vrijdag 4 augustus 2017 | 13:57
Paul Vermast van GroenLinks in Dronten hekelt de bemoeizucht van de Stichting DOES (Dronter Ondernemersfonds Evenementen Suydersee), die vindt dat zolang er gepraat wordt over een nieuwe detailhandelsvisie voor het centrum er geen Lidl-vestiging mag komen. "Waar bemoeit de stichting zich mee, daar is een winkeliersvereniging voor,'' aldus Vermast op zijn Facebook-account.

Geen extra winkelmeters
DOES-voorzitter Richard Onderberg laat in 'De Drontenaar' weten dat zolang er gesproken wordt over een nieuwe visie er geen extra winkelmeters aan het centrum moeten worden toegevoegd. Een geluid dat ondernemers, supermarkteigenaren en vastgoedeigenaren eerder al lieten horen.

Subsidie
Volgens Vermast kan de gemeente de komst van een Lidl niet zo maar even 'in de koelkast' stoppen, omdat het bestemmingsplan de mogelijkheid toestaat. De fractievoorzitter van GroenLinks benadrukt dat DOES subsidie krijgt om evenementen te organiseren en dat hij daar weinig van terugziet. "Wat mij betreft wordt dat een punt van discussie bij de begroting voor 2018,'' aldus Vermast.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel