Politiek wil weer praten over lokale omroep

ALMERE
Verschillende politieke partijen willen in september weer praten over een lokale omroep in Almere.

Het initiatief is genomen door Leefbaar Almere omdat de partij een lokale informatievoorziening belangrijk vindt. "Met het stoppen van de Almere Vandaag en de lokale omroep Media036 is in Almere een media-schraalheid ontstaan die ongeëvenaard is in Nederland", laat raadslid Nico van Duijn weten.

De gemeente heeft een kleine 50.000 euro subsidie beschikbaar voor een lokale omroep. De politici willen onder meer weten van deskundigen of de gemeenteraad zich moet bemoeien met media in de stad.

reacties (39)

 • JL

   

  Hoe is het nu mogelijk in een rechtstaat als Nederland dan iemand die willens en wetens de kluit loopt te besodemieteren er gewoon mee weg komt? Wordt er geen onderzoek gedaan naar het verleden of boeit het gewoon niet? Deze man heeft mensen om de tuin geleid met een nieuw pand die onbetaalbaar bleek, zijn mediavriend uit Naaldwijk opdrachten en dus gemeenschapsgeld toegespeeld, en gaat dit gewoon weer doen en het ergste hij doet het uiteindelijk alleen voor zichzelf!

  reageer
 • reactie

   

  Mag hopen dat de gemeente, en in het bijzonder meneer Huis zich de uitspraken van de AOS nog is blijven herinneren. Er gaan geluiden dat het onrustig is binnen deze club. De voorzitter is inmiddels ex voorzitter en er vormt zich een juridisch staartje rond deze breuk. Stabiliteit voor een toekomstgerichte omroep? Niet de eerste keer onder de heer Toorenburg.

  reageer
 • Ellen

   

  Dwaze vent. Was blij dat hij weg was!

  reageer
 • Leo

   

  Een grote fantast. Dat was hij.

  reageer
 • Mario

   

  De grote meneer die dealtjes sloot buiten het bestuur om. Deze zou never nooit neer iets met lokale omroepen mogen beginnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Is er dat nog iemand die hem serieus neemt? De man heeft veel schade aangericht bij Almere FM. Roddels, leugens en beloften, daar was hij gedreven in.

  reageer
 • Willem

   

  Lokale omroep. Met die dorpsgek van een Toorenburg zeker. Die meet zichzelf met de succesvolle broeders in den lande. Enige overeenkomst is het wurgcontract met Media Choice.

  reageer
 • lo

   

  Lokale omroep. Tja, is dat niet behoorlijk achterhaald? Van die goedbedoelde platendraaiers die wekelijks een uurtje van huis mogen om hun hobby op kosten van de gemeenschap uit te oefenen met vooral muziek voor zichzelf en beweren zich daarmee te onderscheiden van de rest? 50.000 euro? Eens kijken.....daar red je net de afdracht van de auteursrechten mee om te voldoen aan de Buma gruwelen.

  reageer
 • Wandy

   

  Kan de politiek niet beter over zinvolle zaken praten? Of heeft de oppositie weer een linkse spreekbuis nodig?

  reageer
 • JG

   

  Ik heb liever voor 500.000 euro een omroep die in staat is twee jaar continuiteit te bieden omtrent het Almeerse nieuws, dan een paar amateuristische wauwelaars, halve montages, leugens, bedrog en faillissementen door een stel mislukte ondernemers.

  reageer
 • Ikke

   

  prachtig .. hoop getoeter door mensen over vooral de regionale flevo omroep te vragen in dit gat te springen. Hebben jullie allemaal een bord voor je kop? Iets langer termijn geheugen probleem? Omroep Flevoland heeft in het verleden ten kostte van een 'klein' half miljoen euro ongeveer 2 jaar dagelijks een +5min Almeerse nieuws versie gemaakt. De omroep zat toen nog physiek in Almere. Het waren puur nieuwsitems, de dagelijks aanrijdingen, geweldsdelicten etc die de revue zijn gepasseerd. Ook Omroep Flevoland was GEEN toevoeging en zeker niet voor zoveel geld. De enige tegenprestatie was een prof. camera en montage apparatuur aan de lokale omroep 'schenken/uitlenen' zodat men mee kon/mocht doen met de grote regionale broer.

  reageer
 • Joost W

   

  Wedden dat er op korte termijn weer iemand staat te blaren dat de lokale omroep "verplicht" is evenals de bekostiging daarvan? Ik zou dit beleggen bij de regionale omroep die als stad met de meeste inwoners onderwerpen kan weergeven die van belang zijn. De zogrenaamde waakhond functie ligt bij de burgerparticipatie en verantwoordelijkheid van overheid en gemeente die transparanter moet en kan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is toch trekken aan een dood paard, een lokale FM-omroep in de gemondialiseerde wereld van het internet.

  reageer
 • Marjan

   

  Nog geen enkele reactie mogen lezen welke instemt met het artikel. "Leeft" niet echt blijkbaar.

  reageer
 • Berend de Vries

   

  Beste meneer van Duijn en Leefbaar Almere. U heeft blijkbaar geen enkel besef wat een lokale omroep inhoud, hoe neutraal deze dient te opereren en met 50.000 euro minstens dezelfde ellende gaat opleveren welke we de afgelopen 10 jaar in Almere hebben mogen aanschouwen. Een lokale omroep in Almere vraagt om minimaal 450.000 per jaar, een aantal betaalde journalisten en mensen die het kunnen. Probleem; het geld wordt niet beschikbaar gesteld, journalisten worden schaars en er zijn in Almere mensen die het willen en niet kunnen en helaas geen mensen die het kunnen, maar niet willen. De sfeer rondom het onderwerp lokale omroep in Almere is dusdanig verziekt, door zowel de politiek als ook de laatste personen welke op bestuursniveau een rol hebben gespeeld in negatief opzicht, meneer Miermans en de heer Toorenburg. Beiden ondernemer met een te persoonlijke focus, geen leider en geen visie. In geval van Almere is het beter de huidige bekostiging te verdubbelen en met Omroep Flevoland in conclaaf gaan rondom aandacht voor Almere. Voordelen? De kosten kunnen volledig worden benut aan programma's, een professionele aanpak, voldoende journalistieke capaciteit en technische ondersteuning en aangesloten op alle denkbare communicatiekanalen. Ik geef het u ter overweging

  reageer
 • Jan

   

  Arie Vleugel van de PvdA zal wel weer in dit gaan springen. Zo kan hij zijn huurpenningen weer veilig stellen. Laat omroep Flevoland dit aub doen. Geen amateurs meer laten klungelen dat tast elke geloofwaardigheid van de gemeente aan.

  reageer
 • werner

   

  Strak plan!

  reageer
 • pieter de oude

   

  Omroepsubsidie: wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

  reageer
 • Dirk

   

  De "meneer" achter AOS heeft blijkbaar nog steeds niets nuttigers te dan de hele dag met zijn radiootje bezig te zijn die nu, maar ook later, geen enkele toevoeging op het bestaande aanbod zal toevoegen. Hij beweerd de politieke waakhond te willen zijn, maar oogt, met zijn gejatte programmatitel "politiek nu" alleen maar uit te zijn op het ventileren van zijn eigen boodschap of mening. Overigens een zeer tenenkrommende presentatie in een volledig ongeschikte omgeving. Meneer de radioman, Almere heeft zoveel mooie initiatieven, de zijne is volledig zinloos, achterhaald, irritant en overbodig.

  reageer
 • Mark

   

  De "meneer" achter AOS heeft blijkbaar nog steeds niets nuttigers te dan de hele dag met zijn radiootje bezig te zijn die nu, maar ook later, geen enkele toevoeging op het bestaande aanbod zal toevoegen. Hij beweerd de politieke waakhond te willen zijn, maar oogt, met zijn gejatte programmatitel "politiek nu" alleen maar uit te zijn op het ventileren van zijn eigen boodschap of mening. Overigens een zeer tenenkrommende presentatie in een volledig ongeschikte omgeving. Meneer de radioman, Almere heeft zoveel mooie initiatieven, de zijne is volledig zinloos, achterhaald, irritant en overbodig.

  reageer
 • ron H

   

  Een mediaschraalheid ontstaan door het stoppen van media036 ? Wat mijn betreft een vreemd wereldbeeld, er is nooit wat geweest en kan het dus ook niet missen.

  reageer
 • Ans

   

  Eerst gaat RTV Almere over de kop de grootste schreeuwers staan al weer vooraan om geld binnen te harken wanneer gaan de ogen open van onze politici

  reageer
 • Dhr

   

  Top reactie! Ontzettend eens.

  reageer
 • Bart W

   

  De politici willen onder meer weten van deskundigen of de gemeenteraad zich moet bemoeien met media in de stad. Dat doen ze toch al door de bekostiging beschikbaar te stellen. Slager keurt vervolgens het eigen vlees?

  reageer
 • Marcel

   

  Het heeft er alle schijn van dat de AOS, ofwel Omroep Almere, nogmaals een poging zal doen de zendmachtiging te verkrijgen. Dit volgens publicatie in de Almere Deze Week. De AOS is niets anders dan een afsplitsing van het voormalig RTV Almere onder leiding van de ontslagen secretaris en tracht met zijn collega ondernemer uit Naaldwijk opnieuw een verdienmodel op te zetten met de beoogde bekostiging die in het verschiet ligt. De stichting oogt verre van "op orde" en "integer", hetgeen Miermans meermaals verweten is, maar alleen ten voordeel van het eigen belang. Inhoudelijk stelt de programmering helemaal niets voor en onbevestigde berichten neigen naar een herhaling van zetten van drie jaar geleden. Meerdere programma's stonden toen, vanwege slechte kwaliteit, ter discussie en lijken weer podium te krijgen. Journalistiek interessant om eens door te akkeren. Succes ermee.

  reageer
 • Geert

   

  Leefbaar Almere? Is dat niet een voortvloeisel van de Media Groep Almere? Komen die ook weer eens onder de stenen vandaan?

  reageer
 • De ingenieur

   

  Laat ze maar lekker een aantal uur per week inkopen bij de Flevolandse omroep. Daarnaast een Almere-redactie van 20 uur per week en een standaard website implementeren. Klaar in een maand tijd. Zeker dat het werkt en geen flierefluiters erbij die er met de gelden vandoor gaan.

  reageer
 • Frits1

   

  Gemeente wees wijs: verdubbel het subsidiebedrag naar 100.000 en doneer dat aan Omroep Flevoland en stel daarbij de voorwaarde dat er dagelijks een x-aantal minuten aan Almere wordt besteed. Dan is alle lokale nieuws professioneel gecoverd. Doe er evt nog 100 mille bij, of laat dat sponsoren door de gemeente en bedrijfsleven en dan kan er ook nog een sportprogrammaatje uit Almere komen. Dan kan OF haar toch al schamele budget aanwenden voor de rest van Flevoland (incl. NOP)

  reageer
 • Pzaal

   

  Ze kunnen dat geld beter aan Omroep Flevoland geven. Die maken tenminste er mooie dingen mee zoals Natuurlijk Flevoland.

  reageer
 • Beest

   

  Here we go again :-(

  reageer
 • John

   

  Houd toch alsjeblieft op met die lokale onzinomroepen. Alsof we met Media026 zo'n rijk aanbod hadden. Zit vrijwel niemand op te wachten, luistert vrijwel niemand naar en trekt enkel mannetjes die iets in de pap te brokkelen willen hebben - wat voor pap maakt ze niet uit. Laat ze hun hobby zelf maar bekostigen, een podcast met lokaal nieuws kun je ook op je hobbykamer in elkaar zetten. Voor plaatjes luisteren hebben we al keus genoeg uit honderden (internet)zenders.

  reageer
 • Ron

   

  50000 euro voor een lokale omroep... hahahahahahaha... sorry dat ik zo hard moet lachen. Volgens de OLON/NLPO heeft een lokale omroep minimaal 750 duizend euro nodig om te voldoen aan het Lokaal Toereikend Media Aanbod. Ga je schamen Gemeente Almere!

  reageer
 • Peter

   

  Frits Huis start zelf een omroep?

  reageer
 • Dirk

   

  De gemeente heeft een kleine 50.000 euro subsidie beschikbaar voor een lokale omroep. nee de gemeente wil graag met geld smijten en nog maar eens 50 duizend euro uitgeven aan onzin de partij van frits huis weer als ze maar met geld kunnen smijten hier .

  reageer
 • Joost

   

  Advertentie Deze Week echte media??? Proest van het lachten.

  reageer
 • Simon

   

  Wil de gemeente een nieuw propoganda kanaal nu dat advertentiekrantje AlmereVandaag is weggevallen? De gemeente ziet natuurlijk nu ook dat de échte media als Almere Deze Week en Almere Nieuws professioneel bezig zijn, en de waarheid vertellen over o.a. de Floriade.

  reageer
 • Rosa

   

  Kan Omroep Flevoland geen Almere Nieuws maken? Dan weet je dat je iets van kwaliteit krijgt. Net als vroeger. Daar zou de gemeente vrij voor moeten maken. Heb je geen gezeik met vrijwilligers die de baas over elkaar spelen. Er een potje van maken.

  reageer
 • Guderian

   

  Ja daar zitten we echt op te wachten. Niet dus.

  reageer
 • Jan

   

  Zo leefbaar Almere hoeft ook niet meer op mijn stem te rekenen. Blijft weinig over voor de gemeentelijke verkiezingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert