Hackers hacken er op los in Zeewolde

ZEEWOLDE • Za 5 augustus 2017 | 16:32 • Zaterdag 5 augustus 2017 | 16:32
Zo'n 4000 computerhackers van over de hele wereld halen dit weekend hun hart op in Zeewolde. Op het scoutinglandgoed wordt het vijfdaagse evenement SHA2017 gehouden. SHA staat voor Still Hacking Anyway.

De hackers komen elke vier jaar jaar bij elkaar om digitaal in te breken in computersystemen van bedrijven, organisaties of overheden. De sport is om binnen te dringen waar dat niet zou moeten kunnen. hackers benadrukken dat het hen er niet om gaat om te stelen of schade toe te brengen. Ze vergelijken het kraken van een computersysteem met het oplossen van een moeilijke kruiswoordpuzzel of een sudoku. Bedrijven worden geïnformeerd als hun systeem is gehackt. Zij kunnen de fout in de beveiliging dan dichten.

Tijdens SHA2017 zullen de deelnemers onder andere proberen de veiligheidssystemen te kraken van een Tesla. De autofabrikant wil graag weten of het de hackers lukt om de computersystemen van de auto te openen. Ook kunnen de hackers een poging wagen de nieuwste brandweerwagen van de veiligheidsregio Flevoland te hacken.

SHA 2017 in Zeewolde duurt nog tot en met dinsdag 8 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel