Hackers hacken er op los in Zeewolde

ZEEWOLDE
Zo'n 4000 computerhackers van over de hele wereld halen dit weekend hun hart op in Zeewolde. Op het scoutinglandgoed wordt het vijfdaagse evenement SHA2017 gehouden. SHA staat voor Still Hacking Anyway.

De hackers komen elke vier jaar jaar bij elkaar om digitaal in te breken in computersystemen van bedrijven, organisaties of overheden. De sport is om binnen te dringen waar dat niet zou moeten kunnen. hackers benadrukken dat het hen er niet om gaat om te stelen of schade toe te brengen. Ze vergelijken het kraken van een computersysteem met het oplossen van een moeilijke kruiswoordpuzzel of een sudoku. Bedrijven worden geïnformeerd als hun systeem is gehackt. Zij kunnen de fout in de beveiliging dan dichten.

Tijdens SHA2017 zullen de deelnemers onder andere proberen de veiligheidssystemen te kraken van een Tesla. De autofabrikant wil graag weten of het de hackers lukt om de computersystemen van de auto te openen. Ook kunnen de hackers een poging wagen de nieuwste brandweerwagen van de veiligheidsregio Flevoland te hacken.

SHA 2017 in Zeewolde duurt nog tot en met dinsdag 8 augustus.

reacties (1)

  • Danny

     

    Hacken wordt helaas keer op keer negatief gezien, strafbaar, nergens goed voor enz. Wees blij dat deze mensen aantonen dat tegenwoordig zo ongeveer alles waar elektronica in zit beveiligings lekken heeft. De een minder erg dan de ander, maar je Tesla zal maar gehackt worden met een ongeluk als gevolg... Daarbij Tesla en de brandweer vragen er toch om? Wees blij dat er bedrijven zijn die de moed hebben dat te doen. Tegenwoordig wekelijks in het nieuws dat er weer ergens gegevens op straat liggen door onvoldoende beveiliging.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert