Bewoners Kruidenwijk maken samen de buurt schoon

ALMERE
Bewoners van de Kruidenwijk in Almere zijn het vuil op straat spuugzat. In de wijk wordt vaak afval op straat gezet. Een aantal bewoners besloot daarop in actie te komen. Ze hielden zondag een schoonmaakactie om het goede voorbeeld te geven.

Met regelmaat worden er in de wijk bankstellen, koelkasten, kastjes, verroeste barbecues of kapotte stofzuigers op straat gezet. Volgens de bewoners komen er zelfs mensen uit andere buurten naar de Kruidenwijk om daar afval te dumpen.

De bewoners hopen dat ze met hun actie de samenhang in de wijk kunnen verbeteren. "Als je elkaar kent, kun je elkaar aanspreken," zo stelt één van de deelnemers.

De actie werd voor het eerst gehouden. De bewoners hopen dat er bij volgende schoonmaakacties steeds meer buren zullen aanhaken.

reacties (2)

 • Sjaak

   

  Uit andere buurten betwijfel ik, vaak worden er mensen uit die sociale woningen gezet en pleuren ze gewoon alles op straat. Het lijkt net de bijlmer daar.

  reageer
 • pieter de oude

   

  net de Bijlmer daar! , daar is Almere een vervolg op.

 • Lelystedeling

   

  Wat een goed initiatief van deze bewoners. Ook hier in Lelystad zie ik het vaak gebeuren... mensen zetten complete bankstellen, kasten, stoelen etc. maar gewoon op straat neer. Ik vind dit behoorlijk onbeschoft, wat is de moeite om het weg te brengen??? Na oud en nieuw vind je overal kerstbomen in de bosjes en vuurwerkresten. Goed om het goede voorbeeld te geven en de straat netjes te maken!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert