Internationale barbecuewedstrijd op Scoutinglandgoed

ZEEWOLDE • Zo 6 augustus 2017 | 17:14 • Zondag 6 augustus 2017 | 17:14
Barbecuers kunnen in de eerste week van september hun hart ophalen op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Daar wordt de eerste International Suydersee BBQ contest gehouden. 

Het evenement wordt georganiseerd door René de Regt uit Zeewolde. Hij is zelf BBQ-master en wilde een wedstrijd in de buurt organiseren. Inmiddels doen meer dan 30 teams uit tien verschillende landen mee.

Tijdens de wedstrijd nemen de teams het tegen elkaar op in vier categorieën: kip, spareribs, varkensschouder en brisket. Die worden geproefd door door bijna vijftig gecertificeerde juryleden. Het team met het hoogste gemiddelde over deze categorieën wordt uitgeroepen tot de Grand Champion. De winnaars gaan er vandoor met verschillende kookspullen. 

Demonstratie varken uitsnijden
Op het Scoutinglandgoed worden tijdens de International Suydersee BBQ nog meer activiteiten georganiseerd. Zo is er onder meer demonstraties 'varken uitsnijden' en 'bereiden op de BBQ'. De Regt hoopt op 2000 bezoekers. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel