Internationale barbecuewedstrijd op Scoutinglandgoed

ZEEWOLDE
Barbecuers kunnen in de eerste week van september hun hart ophalen op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Daar wordt de eerste International Suydersee BBQ contest gehouden. 

Het evenement wordt georganiseerd door René de Regt uit Zeewolde. Hij is zelf BBQ-master en wilde een wedstrijd in de buurt organiseren. Inmiddels doen meer dan 30 teams uit tien verschillende landen mee.

Tijdens de wedstrijd nemen de teams het tegen elkaar op in vier categorieën: kip, spareribs, varkensschouder en brisket. Die worden geproefd door door bijna vijftig gecertificeerde juryleden. Het team met het hoogste gemiddelde over deze categorieën wordt uitgeroepen tot de Grand Champion. De winnaars gaan er vandoor met verschillende kookspullen. 

Demonstratie varken uitsnijden
Op het Scoutinglandgoed worden tijdens de International Suydersee BBQ nog meer activiteiten georganiseerd. Zo is er onder meer demonstraties 'varken uitsnijden' en 'bereiden op de BBQ'. De Regt hoopt op 2000 bezoekers. 

reacties (2)

 • Henk van M.

   

  Wordt bij ieder evenement het fietspad richting Nijkerk dan steeds afgesloten? Probeerde gisteren op het doorgaande fietspad naar Nijkerek te komen, helaas afgesloten voor evenement op het scouting terrein. Misschien dat de gemeente Zeewolde kan nadenken om dit fietspad te verplaatsen naar de dijk.

  reageer
 • Rene de Regt

   

  Beste Henk, Het antwoord op jouw vraag is hee simpel: NEE, het fietspad wordt NIET afgesloten! Je rijdt letterlijk langs de wedstrijd dus bij deze de uitnodiging om even af te stappen om op het wedstrijd terrein te kijken, je bent meer dan welkom!

 • Carien

   

  Mooi evenement! Hoop dat het weer mee werkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert