Hek langs dijk keert niet terug

ZEEWOLDE • Ma 7 augustus 2017 | 11:50 • Maandag 7 augustus 2017 | 11:50
Het hek dat langs een deel van de Zeewolderdijk tussen de autoweg en het fietspad stond, komt niet meer terug. De dijk langs het Wolderwijd is de afgelopen weken opgeknapt. Bij die werkzaamheden is ook het hek verdwenen dat jaren geleden werd geplaatst als veiligheidsmaatregel na een ernstig ongeluk. 

In 2004 kwamen drie jongens om het leven bij een scooterongeluk. Een scooterrijder uit Zeewolde en twee jongens uit Harderwijk op een scooter botsten frontaal op elkaar op het fietspad. De oorzaak van het ongeluk is nooit vast komen te staan, maar de aanname was destijds dat de slachtoffers verblind werden door koplampen van auto's op de hoger gelegen dijk. Het hek werd geplaatst om verblinding tegen te gaan. 

Volgens de provincie Flevoland, beheerder van de Zeewolderdijk, zijn er de dertien jaar die daarop volgden geen ongelukken meer gebeurd en is enig effect van het hek niet aangetoond. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel