Werkstraf geëist voor vechtpartij in De Eemhof

ZEEWOLDE • Ma 7 augustus 2017 | 17:13 • Maandag 7 augustus 2017 | 17:13
Justitie heeft tegen een Amsterdammer die met zijn zwager op vakantiepark De Eemhof in Zeewolde gevochten heeft met andere parkgasten, 120 uur werkstraf geëist. Daarnaast moet de Amsterdammer als hij nog een keer de fout in gaat, van de aanklager zes maanden de cel in. "Dit had niet mogen gebeuren. En zeker niet op een vakantiepark waar veel gezinnen plegen te vertoeven", aldus de officier van justitie.

De Amsterdammer kreeg in maart 2015 ruzie met vier mannen die vonden dat hij met een auto te hard langs een kinderwagen reed. Nadat erop zijn achteruit was geslagen, stapte de verdachte uit en zou over en weer zijn geslagen. Zijn zwager schoot ook met een alarmpistool richting de grond. 

'Jullie gaan kogels eten'
De Amsterdammer ontkende dat hij tijdens de ruzie "jullie gaan kogels eten" had geroepen. "Het kan geroepen zijn, maar niet door mij”, aldus de man. Bovendien zou hij zijn aangevallen. "Ik kreeg meteen een schop van een beer van twee bij twee."

De rechtbank in Amsterdam doet 21 augustus uitspraak. De man wordt ook verdacht van een aanranding en twee schennisplegingen in Amsterdam. Zijn zwager is in juni veroordeeld tot 800 euro boete voor het schieten met het alarmpistool en het uitdelen van een klap.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel